В ніч на вівторок, 9 жовтня, зорепад Дракониди досягне свого піку.

Про це передають Українські Новини.

Зорепади, які також називаються метеорними потоками або навіть зливами, з'являються, коли рой метеорних тіл входить в атмосферу – при згорянні вони генерують спалах світла, який і доступний для людського ока.

Пік зорепаду Драконіди припадає на 8-10 числа жовтня.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Продуктивність метеорного потоку в спокійному стані зовсім невелика – близько 10 метеорів за годину. Однак Дракониды показував неймовірні спалахи активності в 1933 і 1946 роках, коли його активність досягала 600 метеорів на годину– а це приблизно 10 в хвилину! А в 2011 піковим числом було 300 падаючих тіл на годину, що теж дуже вражаючий показник.

Найчастіше за звездопадами краще спостерігати в досвітній час, але за метеорним потоком початку жовтня – аж ніяк. Це пояснюється положенням сузір'я Дракона, яке є радіантом зорепаду, точки, звідки візуально з'являються всі метеори потоку. Сузір'я вище всього на небі саме в нічний час.

Повідомляється, що жителі України і східної Європи будуть бачити зорепад найкраще.

Спостерігачам рекомендується виїхати за місто: мала кількість паразитного освітлення допоможе разлядеть зірки найкраще. Саме в темряві краще всього видно падаючі уламки метеоритів, в той час як вуличне освітлення робить це практично неможливим. Крім того, після того, як очі звикнуть до темряви, вони зможуть краще разлядеть падаючі зірки.

Нагадаємо, перша ступінь ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX успішно повернулася на космодром в Каліфорнії, повідомила компанія SpaceX в твіттері.

Раніше Знай.ua повідомляв, китайська дизайнерська студія Open Architecture і компанія Xiaomi представили прототип мінімалістичного будинку для життя на Марсі. Компанія повністю готова до переїзду на іншу планету, тому одна з перших почне продаж таких будинків.

Також Знай.ua писав, що земляни в небі над Землею могли спостерігати дуже яскравий спалах, і це не Сонце, не зірки і навіть не метеорити.