Українська влада повинна реформувати систему СБУ у відповідності до раніше взятих на себе зобов'язань.

З такою заявою виступила заступник голови Представництва НАТО в Україні Шерон Ирон.

Так, за її словами реформа української спецслужби була узгоджена із Західними партнерами, як пріоритетна для подальшої підтримки союзниками.

“У комплексному пакеті допомоги Україні, який був підписаний на Варшавському саміті НАТО, говорилося про проведення реформи Служби безпеки. Вона була прописана в якості ключового пріоритету. Україні недоцільно відкладати цей критично важливий процес”, – запевняє Ирон.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Крім того вона відзначила, що уповільненні реформи основного силового органу країни може значно підірвати довіру до України та влади з боку Західних союзників.

“Реформа Служби безпеки є однією з основних в процесі реформування національної безпеки України. Реформування повинно зробити з відомства демілітаризовану і деполітизовану структуру, яка буде забезпечувати внутрішню безпеку з розвідувальними функціями”, – заявила вона.

Також вона розповіла, що у розробленні концепції структури СБУ брали участь провідні представники країн НАТО, які продовжують надавати Україні допомогу.

До слова раніше керівництво НАТО заявило, що Україна та Угорщина повинні вирішити суперечки відносно мовного закону між собою та вже у найближчий час.

Разом з тим варто відзначити, що відомий український бізнесмен, власник супервідомого алкогольного бренду Олег Черняк різко розкритикував дії нинішньої української влади.

Зокрема, Черняк відзначив, що за всіма статистичними даними Україна перебуває на межі повного банкруства та на дні практично всіх світових рейтингів.

Бізнесмен відзначив, що нинішня влада не провела жодної реформи, про які говорила відразу ж після революції Гідності завдяки якій їй і вдалося потрапити у високі політичні кабінети.

"В Україні не проведено жодної реформи! Провалена приватизація. Немає ринку землі. Зашкалює корупція. Розбиті дороги. Убогі потяги. Країна внизу всіх світових рейтингів!", - зазначив бізнесмен.

Нагадаємо, щура "ДНР" схопила СБУ.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ зірвала маски з путінських найманців Вагнера.

Також "Знай.ua" писав, що у мережу злили компромат на командувача ООС Сергія Наєва.

Голова ЦПК: НАТО вимагає від України реформи СБУ - що заважає це зробити Порошенку?