Підприємця з Нижньогірського району Криму Рената Параламова майже рік тому затримали співробітники ФСБ. Вони його звинуватили у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Він пройшов через жорстокі тортури і погрози, тому покинув півострів. Коли ж кримчанин спробував оскаржити незаконні дії російських силовиків, з'ясувалося, що він – у розшуку за двома статтями Кримінального кодексу Росії.

Ренат – програміст, кримський татарин і батько чотирьох дітей. У вересні 2017 року до нього додому прийшли співробітники ФСБ і влаштували обшук, після чого сказали йому поїхати з ними. Рідні нічого не знали про місцезнаходження Рената два дні.

Параламова все це час катували і змусили підписатися під двома документами. Тиснули, переконували його працювати на спецслужби. Рената знайшли активісти на автовокзалі Сімферополя зі слідами побоїв у дуже складному психологічному стані. Він зміг розповісти про те, що з ним сталося тільки після надання медичної допомоги.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ренат зізнався, що силовики ФСБ били його, катували струмом, погрожували зґвалтуванням і розправою над близькими.

"Мене змусили підписатися під двома протоколами. В одному з них я "зізнаюся" в тому, що в 2014 році в лісосмузі села Дворіччі я знайшов тротил, патрони і дроти до них, які сховав у себе вдома в Нижньогірському, а потім переховав в Мар'їній Гаю біля Сімферополя. В іншому протоколі говорилося, що я є членом організації "Хізб ут-Тахрір" і що нібито поширював інформацію про неї в соцмережі "ВКонтакте", і що мені давали уроки в гуртках з людьми. Так мене змусили обмовити себе та інших людей", - розповідає кримчанин.

Зараз Параламов живе в Києві. На співпрацю з ФСБ він не пішов і після події змушений був покинути півострів.

У той же час ті, хто катували Рената Параламова, залишаються безкарними. Кримський адвокат Еміль Курбединов раніше подав заяви про злочин в ФСБ і російську військову прокуратуру. Але там відмовилися порушити кримінальну справу за цим фактом.

Нагадаємо, окупанти випустили політв'язня, але є нюанс. Окупаційна влада півострова Крим відпустили політв'язня Рамазанова з СІЗО.

Як повідомляв "Знай. ua", правозахисники заявили про тортури Сенцова. Правозахисники заявили про неприпустимість примусового годування.

"Знай. ua" писав, що СБУ назвала ім'я чиновника-юди. Чиновник потрапив у поле зору" російської ФСБ.