Четверо українських військових загинули, ще троє дістали тяжкі поранення протягом минулої доби, 10 жовтня, у зоні бойових дій на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ

Про це стало відомо із повідомлення штабу Операції об’єднаних сил, передають ЗМІ.

У штабі повідомляють, що бойовики 28 разів обстрілювали позиції Збройних сил України.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Вогонь відкривали в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Степне, Троїцьке, Луганське, Травневе, Зайцеве, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Широкине.

Донбас
Донбас

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 10 жовтня в зоні ООС загинули двоє українських військових.

Стало відомо, що вони підірвалися на вибуховому пристрої. Про втрати на Донбасі повідомляють у прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.
Згідно з отриманою інформацією, один з постраждалих військовослужбовців отримав поранення в районі Бахмутської траси. В ООС підкреслюють, що російські війська порушували режим припинення вогню в період з 7 до 18 годин 10 разів.

ЗСУ
ЗСУ

"Від 7 до 18 годин російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 2 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами", - повідомляють в прес-службі.

В денний час російські бойовики використовували для обстрілу гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Неспокійно було в наступних населених пунктах: Кримське, Золота, Майське, Красногорівка, Старогнатовка, Гнутово і Лебединське.

полон бойовиків
полон бойовиків

Обстріл зафіксували поблизу Травневого опорного пункту і Гнутово. Противник використовував міномети калібру 120-го і 82 мм. Також задіяли протитанкові ракетні комплекси і бойову піхоту.


Як писав раніше Знай.ua, ВСУ показали видовищні кадри, на яких українські льотчики виконують завдання разом з американськими пілотами.

З 8 по 19 жовтня на заході і в центрі України проходять масштабні міжнародні навчання військової авіації Чисте небо-2018 країн-членів НАТО і союзників.


Також Знай.ua писав про те, що поділ влади та територій у так званій "ДНР" почався задовго до ліквідації ватажка терористів Олександра Захарченка.