Протягом останнього тижня на грип та ГРВІ захворіли понад 143 тисяч українців, з них 71% - діти до 17 років. З цієї причини Центр громадського здоров'я МОЗ звернувся до громадян із проханням негайно пройти вакцинацію, якщо раніше цього не встигли зробити.


Сезон грипу та ГРВІ: важливість щеплення

Профілактика та лікування грипу
Профілактика та лікування грипу


Генеральний директор центру Володимир Курпіта під час брифінгу у столиці закликав не ігнорувати елементарні заходи безпеки, адже тільки щеплення чи не єдиний дієвий метод вберегтися від хвороби та її наслідків:

Профілактика та лікування грипу
Профілактика та лікування грипу

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У нашій країні вакцинація від грипу відноситься до рекомендованих вакцин, тому МОЗ не закуповує їх, але активно сприяє їх закупівлі. Завдяки цьому найближчим часом 350 тисяч доз вакцин будуть доставлені в аптеки по всій країні. Українці зможуть придбати вакцину за свій рахунок в аптеці і зробити щеплення в закладі охорони здоров'я ", - підкреслив він.

Профілактика та лікування грипу
Профілактика та лікування грипу


Курпіта додав, що кількість вакцин міністерство рахувало з огляду на показники захворюваності в Україні попередніх років, але чи вистачить їх кожному, не уточнив.

Профілактика та лікування грипу
Профілактика та лікування грипу

За статистикою пік інфекції прийшовся на 2013-2014 роки, друга хвиля – на 2017-2018 роки. Наявних вакцин, сподівається чиновник, вистачить до грудня, щеплення рекомендується робити протягом усього епідсезону (з 1 жовтня по 1 травня).

Профілактика та лікування грипу
Профілактика та лікування грипу

"У цьому році українцям будуть доступні дві вакцини проти грипу Vaxigrip Tetra (Франція), яка містить чотири штами вірусу, і GC Flu (Південна Корея), що містить три штами грипу. Зараз корейські вакцини вже доступні, а французькі повинні надійти до кінця цього тижня. Орієнтовна вартість вакцин становить від 250 до 350 грн. Французької вакциною можна щепити дітей від 3-х років, а корейської - від 6 місяців. Перед вакцинацією і дорослі, і діти обов'язково повинні відвідати свого сімейного лікаря, який повинен визначити ймовірність протипоказань", - зазначив гендиректор центру.

Загалом лікування грипу може обійтися одному пацієнту у 2,8 тисяч гривень, але з урахуванням тимчасової втрати працездатності, збитки для держави становлять 7,8 тисяч гривень.


Дивіться: Профілактика та лікування грипу в зимовий сезон


Нагадаємо, дівчина голодує 4,5 роки через страшну хворобу.
Як повідомляв Знай.ua, медики назвали головну хворобу майбутнього.
Також Знай.ua писав, в олії "Олейна" знайшли небезпечну речовину.