Одним із ноу-хау анонсованої медичної реформи в Україні стало впровадження досить зручного із першого погляду електронного сервісу запису пацієнтів до лікарів.

Однак на практиці виявилося, що роботу сервісу навряд чи можна назвати задовільною, передеють ЗМІ.

Останніми днями сервіс записи до лікарів і зберігання медичних даних helsi.me дав збій. При пошуку лікаря сайт надовго підвисає, після чого видає повідомлення: "Сервер не може показати лікарів".

Якщо ж ви шукайте лікаря за фахом, системі за запитом також не вдається нічого знайти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, в Україні наступного року планують впровадити програму "Безоплатної діагностики".

Про це заявили представники Міністерства охорони здоров’я України на своїй сторінці у Facebook.

"Побудова довірливих відносин між пацієнтом та лікарем - одна з задач реформи медицини. Вже понад 18 мільйонів громадян обрали свого лікаря (сімейного лікаря, педіатра або терапевта), висловивши тим самим таку довіру. Головне, що будь-коли ви можете змінити свого лікаря", - розповіли у Міністерстві.


Як писав раніше Знай.ua, влада внесе до списку причин, коли швидка допомога має виїжджати на виклик до хворого, досить великі зміни.

Про це повідомляють ЗМІ.

Швидка допомога
Швидка допомога

Відомо, що список з переліченими причинами обов'язковості виїзду швидкої містяться у наказі МОЗ №370, опублікованому в 2009 році.

Так, відповідно до існуючого переліку лікарі швидкої допомоги зобов'язані парибути за викликом до пацієнтів якщо вони страджають на судоми, раптовий розлад дихання або біль у грудній клітці, різкі болі в животі, головні болі, які супроводжуються нудотою, різке порушення мови та слабкість в кінцівках.

Швидка допомога
Швидка допомога

Крім того до відповідного переліку, який багато експертів відзначають, як застарілий також входить: кровотечі і блювання кров'ю, гострі отруєння , порушення станів вагітності, гипертермический синдром, анафілактичний шок, тепловий удар або переохолодження, укуси тварин і змій, переломи, опіки, травми голови, важкі удари, асфіксії. Крім того, бригада швидкої повинна приїхати на місце нещасного випадку або надзвичайної ситуації.

швидка
швидка


Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 2 жовтня, Комітет з питань охорони здоров'я підтримав постанову про звернення до Кабінету міністрів України про звільнення виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського.