Доки пекельний зашморг нової медичної реформи все сильніше затягується на шиях українців, глава Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує роздавати сумнівні поради. Цього разу вона розповіла, що робити з власною сечею.

Так, на сторнінці в Facebook міністр-блогер розвінчала черговий міф про уринотерапію.

"Не той напій, на який ви заслуговуєте!" - з іронією прокоментуала пост.

За її словами, люди вперто вірять в уринотерапію. Ця традиція лікування сечею має велику кількість послідовників, які стверджують про цілющу силу цієї рідини.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Люди, що використовують цю практику в своєму житті, п‘ють власну сечу щоденно, приймають ванни, протирають обличчя чи закапують сечу в очі. Існують навіть книжки, в яких сечу називають "водою життя" та пропонують лікувати нею мало не всі хвороби: починаючи від проблем зі шкірою та завершуючи онкологічними хворобами", - розповіла вона.

Супрун не рекомендує робити маски з сечі

Супрун пояснила, що поширена думка, що сеча стерильна, адже в основному складається з води. Справді, вода становить від 91 до 96% складу сечі. Однак це не означає, що вона чиста чи безпечна для вживання. Решта частина – це солі, аміак та інші побічні продукти, що виробляються в ході нормальних процесів в нашому організмі. Адже наші нирки працюють як фільтри, видаляючи все зайве з крові. У вигляді сечі ці продукти надходять у сечовий міхур.

Суть сечовипускання полягає в тому, щоб нирки профільтрували кров. Так організм позбувається зайвої рідини, солей та мінералів. І аж ніяк він не потребує повернення цих продуктів назад.

Нагадаємо, депутати вирішили долю мінстра-блогера Уляни Супрун.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Уляна Супрун розповіла українцям, чому операції не потрібні.

Також Знай.ua писав, що медична реформа продовжує лякати українців своїми нововведеннями, зокрема, стало відомо про нові правила виклику "швидкої".

Дивіться: Уринотерапія - ЗА чи ПРОТИ