У вівторок, 2 жовтня, Комітет з питань охорони здоров'я підтримав постанову про звернення до Кабінету міністрів України про звільнення виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського.

Про це під час засідання комітету у вівторок заявила глава комітету, народний депутат Ольга Богомолець.

Варто відзначити, що рішення було прийнято одноголосно.

"Постанова про нездатність правового статусу керівництва Міністерства охорони здоров'я України, невідповідність займаним посадам і звернення до Кабінету міністрів України про звільнення з посад першого заступника міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун та заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Лінчевського № 8587. Одноголосно проголосовано", - повідомила Богомолець.

Уляна Супрун

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва відновив скандальну ректорку Національного медуніверситету ім. Богомольця на посаді.

Зараз вже відомо, що відповідне рішення суду набирає чинності в частині поновлення на посаді відразу ж після проголошення. Тому, вже з 20-го вересня 2018 року Катерина Амосова - законний ректор НМУ. У свою чергу, Міністерство охорони здоров'я готує апеляційну скаргу.

Катерина Амосова

Нагадаємо, що 3 квітня Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я рекомендував парламенту прийняти звернення до Кабінету міністрів про відставку в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Як повідомляв портал Знай.uа, співробітницю онкогематологічного відділення Національного інституту раку Ганну Губареву, яка відмовилася лікувати ветерана АТО Віталія Драгана, звинувативши його у "вбивстві братського народу", повторно звільнили.

Також портал Знай.uа писав, що реформа екстреної медицини, яку ініціювали в Міністерстві охорони здоров'я, може спровокувати погіршення медичного забезпечення, масові звільнення і появу чорних списків для пацієнтів.