Влада внесе до списку причин, коли швидка допомога має виїжджати на виклик до хворого, досить великі зміни.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що список з переліченими причинами обов'язковості виїзду швидкої містяться у наказі МОЗ №370, опублікованому в 2009 році.

Так, відповідно до існуючого переліку лікарі швидкої допомоги зобов'язані парибути за викликом до пацієнтів якщо вони страджають на судоми, раптовий розлад дихання або біль у грудній клітці, різкі болі в животі, головні болі, які супроводжуються нудотою, різке порушення мови та слабкість в кінцівках.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того до відповідного переліку, який багато експертів відзначають, як застарілий також входить: кровотечі і блювання кров'ю, гострі отруєння , порушення станів вагітності, гипертермический синдром, анафілактичний шок, тепловий удар або переохолодження, укуси тварин і змій, переломи, опіки, травми голови, важкі удари, асфіксії. Крім того, бригада швидкої повинна приїхати на місце нещасного випадку або надзвичайної ситуації.

Крім того у затвердженому списку є пункт, який трактується експертами досить неоднозначно. Звучить він доволі розмито.

Експерти відзначають, що таке формулювання розтлумачити та вирішити чи необхідно відправляти лікарів до пацієнтів буде диспетчер до якого і зателефонують імовірні потерпілі.

"Інші стани, які загрожують життю і здоров'ю людини".

Наразі вже відомо, що у профільму відомстві вирішили виправити доволі неоднозначну ситуацію. Через, що до наказу вирішили внести цілу низку змін та оновити перелік випадків виклику швидкої допомоги.

Наразі вже відомо, що майже всі пункти зі старих правил збереглися, але отримали уточнення, які принципово змінюють суть питання.

Наприклад, якщо зараз швидку можна викликати при гіпертермічному синдромі (різке підвищення температури тіла), то за новими алгоритмами лікарі швидкої приїдуть додому до пацієнта при температурі від 39 і вище, та й то тільки в тому випадку, якщо жарознижуючі препарати не подіяли.

Більше того відповідно до нововведнь МОЗ швидку можна буде викликати лише при травмах, які прямо загрожують життю людини.

Зараз же швидка зобов'язана приїхати при будь-яких видах переломів, забоїв, травмах голови.

Нагадаємо, депутати вирішили долю Супрун.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні змінилися правила нарахування лікарняних.

Також "Знай.ua" писав, що прибиральниця призначала діагнози, поки лікар відпочивав.

Комаровський про медичну реформу в Україні