В Україні наступного року планують впровадити програму "Безоплатної діагностики".

Про це заявили представники Міністерства охорони здоров’я України на своїй сторінці у Facebook.

"Побудова довірливих відносин між пацієнтом та лікарем - одна з задач реформи медицини. Вже понад 18 мільйонів громадян обрали свого лікаря (сімейного лікаря, педіатра або терапевта), висловивши тим самим таку довіру. Головне, що будь-коли ви можете змінити свого лікаря.

Наша мета на 2019 рік – зробити так, щоб ви хотіли до цього лікаря йти", - зазначає заступник глави МОЗ Павло Ковтонюк.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нова програма передбачає , що такі популярні послуги, як рентген, УЗД, мамографія, ехокардіографія серця та деякі інші аналізи будуть для українців абсолютно безкоштовними. Пройти діагностику за програмою МОЗ можна буде в будь-якому медичному закладі.

Оплачуватиме послуги Національна служба здоров’я України.

Додамо, що в Україні змінилися правила виклику швидку "медичну допомогу".

Так згідно нового документу, який наразі вивчають депутати, лікарі швидкої допомоги зобов'язані прибути за викликом до пацієнтів якщо вони страджають на судоми, раптовий розлад дихання або біль у грудній клітці, різкі болі в животі, головні болі, які супроводжуються нудотою, різке порушення мови та слабкість в кінцівках.

Нагадаємо, міністр-блогер Уляна Супрун на сторінці в соцмережі розповіла українцям, чому та які операції робити не потрібно.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні змінили правила нарахування лікарняних. Проект має на меті спростити взаємодію роботодавців та Фонду та забезпечити швидко отримати компенсацію працівникам

Також Знай.ua писав, що в одній із російських лікарень скандал - доки лікар перебував на відпочинку, прибиральниця лікувала людей.

Дивіться: Що думає лікар Комаровський про медичну реформу Супрун