Щоб виманити кошти довірливих українців, шахраї вигадують нові афери щодня. Цього разу об'єктом злочинних дій стали банківські картки.

Аферисти виявили новий метод, як виманити кошти в українців. Шахраї телефонують громадянам і представляються співробітниками Національного банку України. При цьому вони не питають ні PIN-код, CVV-код, - пише "Коментарі".

В телефонній розмові аферисти повідомляють, що банківська картка клієнта заблокована. Щоб розблокувати, треба назвати реквізити (номер картки). Не рахуючи цієї інформації треба назвати ще, два номери, на які людина дзвонить частіше всього.

Номер картки і 2 номери телефону потрібні щоб створити дублікат SIM-карти щоб потім заблокувати її. Завдяки номером банківської карти і номером телефону з дубліката SIM-карти шахраї отримують абсолютний доступ до фінансів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наголошується, що в подальшому всі операції можливо проводити онлайн, а там вже замінити паролі або ж номер телефону.

Слід пам'ятати, що під час дзвінка аферисти використовують способи психологічного впливу. Кажуть, велика кількість слова з "мудрими" текстами, при цьому повторюючи багаторазово слово "безпека".

Нагадаємо, редакція програми "Схеми:корупція в деталях" повідомляє, що невідомі особи масово розсилають від імені журналіста Михайла Ткача неправдиві електронні листи.

Як раніше повідомляв Знай.ua, дві мешканки Австрії стали жертвами хакерів, які зламали їхні телефони та отримали доступ до банківських рахунків. Весь їхній вміст, а це за кілька тисяч євро на кожному, перевели в Україну.

Раніше портал Знай.ua писав, що автосалони масвов знущаються з українських водіїв. Аферисти все частіше пропонують зламаний автомобіль.

Дивіться: Як не стати жертвою шахраїв