Редакція програми "Схеми:корупція в деталях" повідомляє, що невідомі особи масово розсилають від імені журналіста Михайла Ткача неправдиві електронні листи.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що шахраї відправили електронні листи більше десятка людей, серед яких були пересічні громадяни, нардепи, судді, політики та чиновники. Крім того шахраї відправили листи і до Facebook-друзі Михайла та його колеги.

У редакції також відзначили, що "двійник" Ткача використовує електронну адресу з його ім’ям, прізвищем та фото. Крім того у листах є й логотип редакції "Радіо Свобода".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Текст листа імітує запит на коментар, які в такій формі ніколи не розсилалися ані від імені "Схем", ані від імені авторів-розслідувачів програми. У листах, які шахраї розсилають з електронної пошти-клона, пропонується перейти за посиланням на сторонній сайт, який вимагає від користувача ввести його пароль від електронної пошти", - пише "Радіо "Свобода".

У свою чергу сам журналіст на своїй особистій сторінці у Facebook зазначив, що електронна адреса з якої шахраї надсилають листи - не його пошта, а лінк, який міститься у листах, може бути фішингом.

Також у редакції відзначили, що саме таким чином злочинці намагаються дискредитувати самого Михайла Ткача та всю редакцію програми "Схеми".

"Схеми" також закликали повідомляти про підрозділі листи від імені журналіста, обережно переходити за будь-якими посиланнями, що пропонуються у них, і не надавати ніякої персональної або конфіденційної інформації у разі, якщо зміст листа здається підозрілим.

Разом з тим варто відзначити, що у вівторок, 4 вересня, у Генеральній прокуратурі України заявили, що жодним чином не будуть втручатися в професійну діяльність і особисте життя журналістів та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, до телефону якої ГПУ отримала доступ за рішенням суду.

"Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу і місця (геолокації) вірогідною розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ в рамках кримінального провадження щодо ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч 2.ст.387 КК України", – пояснив Лисенко.

Щодо відстеження саме такого тривалого періоду, в ГПУ зазначили, що "цей період починається з моменту припинення негласних заходів щодо цивільної дружини прокурора Кулика Ірини Німець до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджуються ці обставини".

Нагадаємо, прокурори тиснуть на журналістів.

Як повідомляв "Знай.ua", як порушувати закон, посилати журналістів і залишатися нардепом.

Також "Знай.ua" писав, що Ситник розказав, хто його безкоштовно "прорекламував" у метрополітені.

Тимошенко і Пінчук. Новий курс для олігарха