Українським водіям повідомили прикру новину, їм не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову виростуть. І тут, на жаль, будь-які акції протесту безсилі.

Подібну думку озвучив експерт нафтового ринку Сергій Каюн у коментарі журналістам, - пише Politeka.

На думку ксперта, розцінки на паливо в нашій країні не вдасться знизити, а вони в найближчому майбутньому знову підскочать.

транспорт

"50% в ціні бензину і 60% в ДП – стандартна закупівельна вартість. Майже 80% палива ми зараз імпортуємо і ціни у нас світові. Відразу заспокою тих громадян, які вважають, що український бензин був би набагато дешевше: його ж виробляють зі світової нафти, так що тут без варіантів. Чорне паливо за місяць подорожчало на 10 доларів, а ще два місяці тому воно коштувало 72 долари за барель. Тут теж має все бути зрозуміло", – говорить Каюн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

пальне

Фахівець також попередив, що не потрібно вірити усім новинам, які з'являються щодня в мережі.

"Розмови про те, що нібито всі крадуть і доріг немає, є дезінформацією. Так, проблеми за рік не вирішиш, але рух вперед є. Щодо зниження акцизу: я вважаю, що ймовірність нульова. У нас податок невисокий, а в ЄС ця цифра в 5-6 разів вище. А подібними акціями просто розхитують уряд. Чи зможе встояти прем’єр? Якщо нафта стрибне до позначки в 100 доларів, то ми побачимо бензин по 40 гривень за літр “, – заявляє Каюн.

акції протесту

За словами Каюна, він бачить єдиний варіант вирішення проблеми на сьогодні, це встановити акциз у гривні, а не європейській валюті.

А всі акції протесту, за словами спеціаліста, це лише нагадування для трейдерів підходити до питання ціноутворення на паливо більш розважливо.

Нагадаємо, водіям увірвався терпець. Власники авто на єврономерах масово блокують дороги, вимагаючи зниження ціни на паливо та справедливих законів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, курс гривні стабілізувався, долар почав падати в ціні, а от євро, навпаки, здорожчає.

Також Знай.ua писав, що експерти розповіли, чому водіям не варто чекати дешевшого автогазу та що буде з цінами найближчий місяць.

Дивіться: Акції протести захлеснули Україну. Чого вимагають від влади