Глава МВС закликав політиків і громадських діячів утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію на тлі подій навколо УПЦ.

Правоохоронні органи будуть "діяти жорстко" у відповідь на можливі спроби розгойдати ситуацію в країні на тлі надання автокефалії Української православної церкви і злочини на ґрунті релігійної ворожнечі. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише прес-служба МВС.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Він акцентував увагу на неприпустимість "актів свавілля і екстремізму на ґрунті релігійної ворожнечі чи нетерпимості".

"Закликаю не допускати провокацій і спекуляцій. МВС забезпечить безпеку і правопорядок. Якщо виникне необхідність протидіяти екстремізму та релігійної ворожнечі, буде діяти жорстко. Нехай це не стане несподіванкою для всіх "гарячих голів", - запевнив він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Після того, як Київський патріархат отримає автокефалію, під його крило перейде майже половина "московських" парафіян.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

УПЦ
УПЦ

"Потім, в перспективі наступних декількох років, думаю, ще десь дві третини з тих, які залишаться, будуть переходити, а в довгостроковій перспективі, вважаємо, що в Україні взагалі буде існувати... як в Грузії - грузинська церква, в Болгарії - болгарська церква, в Румунії - румунська церква. Там немає Московського патріархату, тому що це аномалія з канонічної точки зору", - сказав він.

Він додав, що Російській церкві не залишиться нічого більше, як з часом все ж визнати незалежність Української православної церкви і це питання остаточно врегулюється. Священнослужитель додав, що на сьогоднішній день під "крилом" Московського патріархату знаходиться приблизно 12 тисяч парафій.

Нагадаємо, Київ розповів, що станеться після Томосу.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у Стамбулі туманно відповіли, коли нададуть Україні Томос.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що питання надання Томосу Вселенський патріарх підніме тільки після того, як екзархи нададуть звіт щодо візиту до Києва.