Богослужіння єдиної Помісної православної церкви в Україні після об'єднання та здобуття автокефалії має відбуватися українською мовою. Але інші мови також будуть вживатися.

Про це заявив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет під час робочої поїздки в Тернопільську область, передає "5 канал".

Філарет
Філарет

"Богослужбова мова принципово має бути українська. І проповідь українська. Але ми будемо допускати й церковнослов'янську мову, і проповідь російською мовою. Тобто, не буде такого, знаєте, утиски по відношенню до богослужебної мови", – сказав патріарх.

Нагадаємо, в українській столиці на Майдані відбудеться акція, яку присвятять отриманню України Томосу про автокефалію УПЦ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Томос для України
Томос для України

Назва акції, яка обіцяє бути урочистим і масовим - "Кагор на Майдані". Про це пише портал "Политека".

"Томос є. Рішення прийнято. Попереду ще вибори Патріарха єдиної церкви, офіційне вручення документа про автокефалію, візит Вселенського Патріарха і багато інших подій. Але це буде потім. А зараз – час свята, якого країна чекала більше ніж три століття… Час української гордості. Історичний час. Час, який хотіли наблизити Мазепа і Петлюра, Бандера і Шухевич. Але вдалося тільки нам", – сказано в анонсі заходу в соцмережі Facebook.

Томос в Україні
Томос в Україні

Зазначимо, що вселенський патріархат підтримує надання Автокефалії Української церкви і продовжує процедуру надання Томосу.

Таке рішення прийняли 11 жовтня, на третій день засідання зборів вищих ієрархів Константинопольської церкви. Синод проходив за закритими дверима, а його порядок денний офіційно не повідомлявся. В той же час речник Київської патріархії архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в Facebook опублікував текст рішення Синоду.

Нагадаємо, Волкер прокоментував прагнення України отримати автокефалію.

Як повідомляв Знай.uа, Філарет прокоментував долю церковного майна після імовірного отримання Томосу УПЦ.

Знай.иа писав, московські попи відреагували на рішення Синоду.