У вересні в Україні значно підросли ціни на деякі продукти та алкогольні напої.

Про це свідчать дані Державного управління статистики.

Так, за офіційною інформацією Держстату у вересні ціни на хліб збільшились на 50 коп. за буханку, у порівнянні з серпнем. Зокрема, зараз один буханець хліба з борошна вищого сорту коштував у середньому 20,18 грн.

Крім хліба збільшення цін торкнулось і вершкового масла на цілих 54 коп, ячної крупи на 30 коп, ковбаси вареної першого сорту на 1,32 грн.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Також у минулому місяці значно подорожчав алкоголь. Зокрема горілка ти пиво. Так, за одну пляшку горілки доведеться викласти на 50 копійок більше. Тепер її ціна в середньому становить 81,86 грн.

У свою чергу пиво вітчизняної марки об'ємо 0,5 літрів виросло у ціни, проте не на таку велику суму, у середньому лише на 5 коп. Середня ціна пляшки цього напою становить 14,87 грн.

Разом з тим варто відзначити, що на первинному ринку в декілька разів збільшилися продажі житла. Третій квартал показав, що ця цифра наближається до 25%.

Так, за останні три місяці в Україні збільшилася кількість квартир, куплених не розстрочку, а за стовідсотковою передоплатою. Якщо 3 місяці тому це був 56%, то через місяць - вже 71%.

"В основному тут спрацювали маркетингові інструменти — акції від будівельних компаній, також незначно вплинуло зростання продажів через іпотеку. Але говорити сьогодні про значне збільшення покупок через банківське кредитування не доводиться, кількість таких угод не перевищує 2-4% від загальної кількості продажів", - розповів партнер компанії Богдан Серотюк.

Незмінно найпопулярнішими є одно - і двокімнатні квартири.

"Середня ціна за нашим об'єктам за однокімнатну квартиру у введеному в експлуатацію панельному будинку становить близько 21 тисячі гривень за квадратний метр, а на стадії будівництва — від 14 тисяч гривень за метр квадратний", — пояснив експерт.

"Дорожче коштують метри квадратні в монолітно-каркасних будинках: у введеному в експлуатацію будинку 29 тисяч гривень за метр квадратний, а на етапі початку будівництва близько 24 тисяч гривень за метр квадратний", — розповів Серотюк.

Житло в Україні може подорожчати через нестабільність американської валюти.

Нагадаємо, ожиріння передається внукам і правнукам.

Як повідомляв "Знай.ua", гамбургери, йогурт та хліб вбивають нашу планету.

Також "Знай.ua" писав, що топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодiєтi.

Водії по всій країні пообіцяли влаштувати протест проти підвищення цін на пальне