Українські дослідники за підтримки UNICEF опитала українську молодь про куріння.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що дослідження відбувалось 5-7вересня 2018 року за допомогою СМС, FB, Telegram і інших популярних засобів зв'язку. Так, за підсумками дослідження виявилось, що практично більше половини молодих українців постійно бачать рекламу сигарет, як у віртуальному світі так і наяву, прогулюючись містом.

Крім того відомо, що у дослідженні взяли участь 12 276 респондентів у віці від 14 до 34 років.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Результати опитування показали, що 60,4% молоді бачили рекламу сигарет. Серед них більшість спостерігає її в кіосках - 56,8%, супермаркетах (біля каси) - 48,9% і в інтернеті - 25,5%", - говориться в звіті за підсумками дослідження.

Також відзначається, що за даними дослідження, майже чверть опитаних ствердно відповіли, що курять.

Серед опитаних у віці 14-17 років тютюн вживає 14,6%, а серед тих, кому 18-19 років - 21%.

"Крім того, серед тих, хто зараз не курить, близько половини пробивло курити кальяни - 49,2%. Звичайні сигарети дегустували 44,2% опитаних некурящих, сигарети з добавками - 23,7%, вейпи - 19,4%. Частка тих, хто ніколи не пробував тютюнову продукцію, незначна - всього 24,3%", - відзначили в Центрі.

Разом з тим варто відзначити, що підлітки, які харчуються продуктами з високим вмістом цукру, більш схильні до насильства і частіше пристращаются до спиртного і нікотину.

Огляд існуючих досліджень показав, що вживання в їжу високої кількості цукру провокує ризикову поведінку, повідомляє журнал "Соціальна наука і медицина".

Зокрема, ласуни в три рази рази частіше стають хуліганами, в два рази частіше вступають в бійку і в 95% випадків стають алкоголіками. Слід зазначити, що медики роблять особливий наголос на любителях енергетичних напоїв, які, як вони вважають, набагато гірше шоколаду і звичайних солодощів, так як містять кофеїн.

У рамках дослідження медики проаналізували дані 137 284 дітей у віці 11, 13 або 15 років, які проживають в 25 європейських країнах або Канаді. Вчені порівняли, скільки цукру споживали діти, як часто вони потрапляли в бійки, знущалися над іншими дітьми, курили сигарети і розпивали алкоголь.

Нагадаємо, в Україні знову злітають ціни, осінь обіцяє бути ненудною.

Як повідомляв "Знай.ua", які смертельні захворювання провокує самотність.

Також "Знай.ua" писав, що українцям порадили запасатися алкоголем, ціни злетять до небес.

Чи безпечніші електронні сигарети та кальян за за звичайне куріння