Курці частіше страждають від розсіяного склерозу та стають інвалідами.

Такої думки дотримуються представники Британського товариства з проблем розсіяного склерозу, повідомляє Daily Mail.

Відмову шкідливої звички дозволяє відстрочити розвиток другій стадії захворювання на цілих вісім років.

Як показало недавнє опитування, близько 89% пацієнтів, які страждають від розсіяного склерозу, не усвідомлюють усіх ризиків від куріння.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нікотинова залежність сприяє пошкодження мієлінової оболонки, захисного шару навколо нервів, яка вражена у людей з розсіяним склерозом, що відображається на зорі і когнітивних функціях. Згубна звичка також знижує ефективність лікування, тому у курців частіше трапляються рецидиви.

"Деякі люди з розсіяним склерозом вважають, що паління допомагає їм справлятися зі стресом, і фахівці в області охорони здоров'я не завжди перешкоджають шкідливої звички", — заявляє доктор Вагар Рашид (Waqar Rashid) з лікарні Святого Георгія (Англія).

Представники товариства наполягають, що медичні працівники зобов'язані повідомляти пацієнтам з розсіяним склерозом, що куріння шкодить їх здоров'я і прискорює прогрес розвитку цього небезпечного захворювання.

Раніше результати недавнього дослідження американських психологів показали, що найкращою мотивацією кинути палити можна назвати грошову винагороду.

Для доказу своєї теорії дослідники провели ряд експериментів за участю шести тисяч добровольців.

Кількість респондентів, які кинули курити за вказаними методиками варіювалася від 0,5 до 1%. В цей же час добровольці, яким пообіцяли виплатити гроші, показали найвищі результати.

Нагадаємо, поїлки для собак рясніють загрозливими для життя бактеріями. Експерти вважають, що на рівні небезпеки миски для пиття тотожні собачих екскрементів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.