Людина - це соціальна тварина, і їй важливо відчувати поруч собі подібного. Якщо надовго залишити її без спілкування, у неї можуть початися серйозні проблеми зі здоров'ям. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Всі можливі залежності

Самотні люди часто заглушають біль алкоголем і сигаретами. До шкідливих звичок також можна віднести ненажерливість: позбавлені спілкування люди часто замінюють людське тепло солодощами. Крім цього, одинак може стати залежним від сексу, стаючи нерозбірливим у сексуальних зв'язках.

Пристойний зайву вагу

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Самотня людина може почати багато їсти, адже це найпростіший спосіб заглушити самотність. Через час, коли постійне поглинання їжі вилізе у вигляді зайвих кілограмів і зміни фігури, це зробить положення одинака ще більш жалюгідним. Тим самим людина заганяє себе в якесь порочне коло.

Часті простудні захворювання

Імунна система дуже чуйно реагує на стан самотності людини. У сезон застуд самотні люди стають групою ризику. Створюється враження, що організм сам кладе себе на лікарняне ліжко, сподіваючись на те, що його хтось обласкає турботою і теплом.

Проблеми зі сном

Безсоння одна з головних проблем одинаків. Вони часто застосовують величезну кількість антидепресантів і снодійних, що робить ситуацію ще гіршою. Безсоння у самотньої людини навіть може стати сходинкою для виникнення діабету.

Гормональні перепади

У самотніх людей виходить за межі кортизол, гормон стресу.

До того, що у самотніх людей часто виникають хвороби серця і підвищений тиск. Лікарі в цьому випадку часто просто не можуть випередити причину виникнення, яка криється у відсутності близьких стосунків.

Нагадаємо, медики розповіли, чому потрібно частіше обніматися.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", науковці з Каліфорнійського університету спробував пояснити, чому чоловіки живуть у середньому на п'ять відсотків менше жінок.

Також "Знай.ua" писав про те, 5 продуктів, які провокують головний біль.