Кремль уже декілька днів кипить обуренням та нервовими заявами у бік надання автокефалії УПЦ.

Томос в Україні
Томос в Україні

Офіційна Москва з піною на губах коментує це рішення, оскільки зацікавлена у подальшому збереженні контролю над Україною.

Про це повідомив відомий журналіст і політичний оглядач Віталій Портников, передають ЗМІ.

"Схоже, їх цікавить тільки політичний контроль над Україною і її громадянами за допомогою будь-яких інструментів, у тому числі і церковних. І коли один з них стає непридатним, його справжні власники починають обурюватися і погрожувати зі всіх телевізійних екранів", - коментує експерт.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

Окрім того журналіст зазначає, що зрозуміти роздратування церковників Росії нереально, не вдаючись у політику, оскільки для справжніх віруючих подолання розколу у канонічному православ'ї здатне принести лише радість.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

"Завдяки мудрому рішенню Синоду Константинопольського патріархату ми стали свідками справжнього сеансу російського самовикриття", - резюмував журналіст.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 жовтня Синод Російської православної церкви прийняв шокуюче рішення.

синод РПЦ
синод РПЦ

Російська православна церква де-факто розірвала єдність з Константинопольським патріархатом. Так в храмах Московського патріархату призупинять молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія.

І до всього іншого призупиняється спільне служіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів православної церкви. Також РПЦ припиняє участь в структурах під головуванням Константинополя. Про це повідомляють російські ЗМІ.

РПЦ
РПЦ


Як повідомляв раніше Знай.ua, богослужіння єдиної Помісної православної церкви в Україні після об'єднання та здобуття автокефалії має відбуватися українською мовою. Але інші мови також будуть вживатися.

Патріарх Філарет
Патріарх Філарет


Також Знай.ua писав про те, що господар кримських і донецьких бойовиків Володимир Путін 12 жовтня зібрав цілий круглий стіл для так званого вирішення питання Російської православної церкви в Україні.