Процес отримання Томосу про надання українській Церкві статусу автокефалії одна з найбільш резонансних тем на даний момент, а конфлікт між Україною і Угорщиною та наслідки прийняття законопроекту про державну мову турбує українців не менше.

Всі ці хвилюючі теми прокоментував директор Бюро політичних рад "Магда і Постоловський" Сергій Постоловський у своєму інтерв'ю каналу Ukrlife. Передає Хвиля.

Експерт також розповів, про можливий початок військового протистояння між Чечнею і Інгушетією. І І як це може позначитися на Росії.

Так за словами Постоловського, якщо Путін допустить конфлікт між двома мусульманськими країнами це спричинить за собою небезпечну ситуацію на території РФ, так як з'явитися ризик терористичних актів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також експерт повідомив про передвиборчий розклад в різних українських політичних партіях, і як прийняття або не прийняття Томосу вплине на політику України.

"В теорії прийняття Томосу вплине позитивно, і рейтинг Порошенко повинен зрости, тому як Томос це одна з передвиборчих обіцянок президента. Але цю ситуацію буде використовувати Росія. Отримання Томосу буде використовуватися Росією дуже активно. Слід очікувати провокацій на релігійному ґрунті", - каже експерт.

"Активно розгортається виборча компанія. А з зими слід чекати "прихід в народ" різних кандидатів. З іншого боку буде йти дуже велика битва за бюджет 2019 року", - підсумував Постоловський.

Варто відзначити, що Кремль вже кілька днів кипить обуренням і нервовими заявами у бік надання автокефалії УПЦ.

Офіційна Москва з піною на губах коментує це рішення, оскільки зацікавлена у подальшому збереженні контролю над Україною. Про це повідомив відомий журналіст і політичний оглядач Віталій Портніков.

Нагадаємо, Росія навряд чи віддасть окупований Крим просто так, проте такий сценарій є цілком реальним при збігу сприятливих геополітичних факторів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Євросоюз готує новий удар по Кремлю. Очікується, що 15 жовтня Рада глав МЗС держав ЄС затвердить санкції проти Російської Федерації.

Також портал "Знай.uа" писав, Російський уряд відмовився фінансувати грандіозне будівництво двох розпіарених мегапроектів.