Днями у одному із дитячих садків Росії прогримів гучний скандал, пов'язаний із викриттям фактів фізичного знущання над дітьми.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Стало відомо, що у Красноярському краї направлено до суду кримінальну справу стосовно двох вихователів дитячого садка "Колосок" у місті Канську. Педагогів звинувачують у катуваннях дітей, яких "виховували" уколами кнопок і голок, повідомляє прес-служба регіонального главку СК.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Правоохоронцями було встановлено, що вихователі з 2016-го по квітень 2017 року кололи дітей чотирьох-п'яти років канцелярськими кнопками і шпильками в язик, сідниці, ноги, руки та інші частини тіла. Так вони добивались слухняності і гарної поведінки.

Про катування діти розповіли батькам удома.

Як наслідок, на лаві підсудних опиняться співробітниці дитячого садка 40 і 49 років. Їм ставляться дві статті Кримінального кодексу РФ - про катування та невиконанні обов'язків по вихованню неповнолітніх. Вихователі свою провину не визнали.

Нагадаємо, на Буковині вихователька дитячого садка жорстоко побила хлопчика.

Як повідомив Telegram-канал "Пательня", жінка намагалася "заспокоїти" його, нагодувавши пігулками незрозумілого походження. Пізніше цей кричущий випадок розглядали на засіданні районної комісії з питань захисту прав дитини при Сокирянській районній держаній адміністрації. Спеціаліст соціальної служби зазначив, що поскаржилася на виховательку мама дитини.

Побили хлопчика ще наприкінці минулого місяця, але про це стало відомо тільки нещодавно. Виховательку, до речі, також запросили: і не дивно, вона повинна була пояснити своє жорстоке поводження відділу освіти, але чомусь вирішила не приходити – побоялася, чи ні, невідомо.


Як писав раніше Знай.ua, тепер українські батьки будуть зараховувати своїх малюків у дитячі садки за новими правилами.

Цю інформацію повідомило Міністерство освіти.

Проект документа вже був оприлюднений для обговорення громадськості.


Також Знай.ua писав про те, що про те, як правильно вибрати дитячий садок, читайте в матеріалі Clutch.