Вибір дитячого саду - складне рішення для батьків. Багато з них не розуміють, навіщо платити за приватний дитячий сад, якщо можна віддати малюка в державний. Про те, як правильно вибрати дитячий садок, читайте в матеріалі Clutch.

Дитячий сад - по суті, перший навчальний заклад твоєї дитини, тому від нього залежить ставлення малюка до навчання, спілкуванню з однолітками, творчості, суспільного життя. До того ж він там буде без тебе, тому треба переконатися, що про нього піклуються і приділяють достатньо уваги.

Далеко не у всіх державних садах створені найкращі умови для розвитку дітей, та й увагою більшість дітей, на жаль, обділені. Тому для багатьох малюків похід в дитячий сад - справжній стрес. Так може все-таки варто вибрати приватний сад? Відповідь на це питання знає Алла Белісова, директор приватного саду Лелека.

Ось які переваги у цього дитячого садка:

Цікаві заняття: логіка, шахи, LEGO та інші

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У дитячому садку «Лелека» розробили власну систему навчання, включивши в неї найкраще з методик Монтессорі, Глена Домана, Нікітіних та інших. Звичайно, знання з грамоти, рахунку даються і в звичайних дитсадках, але їх не завжди в достатньому навіть для підготовки до школи обсязі, не кажучи вже про різнобічний розвиток і широкий кругозір.

У «Лелека» подбали про це: розклад занять в дитячих групах приємно вражає. З молодших груп проводяться заняття з логіки, ейдетики, англійської мови. Розвивають просторове мислення і креативність в Lego-гуртках, шахах, театральній студії. Діти займаються з художником і дизайнером, роблять матусям подарунки своїми руками. Найголовніше - всі заняття проходять в м'якій формі, що відповідає віку і інтересам дитини.

Індивідуальний підхід до харчування

У «Лелеці» дітей годують 5 разів на день, раціон збалансований, готують його виключно з якісних і перевірених продуктів. На столі у дітей завжди є сезонні фрукти і ягоди, для них готують кисневі коктейлі.

Спеціальна дієта - не проблема. У наш час дуже багато діток з алергією, непереносимістю глютену, лактози або іншими особливостями харчування. Навряд чи хтось в звичайному садку буде морочитися з цього приводу, а ось в приватному кухарі готують для них окреме меню.

По кожній дитині з особливостями харчування в групі і на кухні є спеціальний документ, в який внесено обмеження і суворі заборони. Персонал проінструктований строго слідувати рекомендаціям батьків щодо раціону та смаків дитини.

Приклад меню:

Сніданок

  • Сирна запіканка з бананово-сметанним соусом
  • Чай зелений
  • Батон з маслом

Другий сніданок

  • Сік яблучно-виноградний
  • Черешня

Обід

  • Борщ український з квасолею
  • Каша гречана з маслом
  • Биточки по-селянськи
  • Свіжий помідор
  • Хліб український
  • Компот з ягід

Полудень

  • Молочний кисіль
  • Булочка цукрова

Вечеря

  • Рагу овочеве з індичого м'ясом
  • Напій шипшини
  • Батон з маслом і твердим сиром

Регулярні заняття в басейні

Нечасто дитячий сад може похвалитися наявністю басейну, а в «Лелеці» - він є! Плавання дуже корисне для постави, здоров'я спини, дихальної системи і взагалі для загального розвитку малюка. Однак додатково водити дитину в басейн не у всіх є час, тому це серйозна перевага. У басейні діти плавають (або навчаються) під керівництвом тренера ІІ категорії, інструктора з плавання і хореографа Тамари Босецкої.

Параметри басейну - 5х8 метрів, його глибина - 90 см, але зазвичай він заповнений на 60 см. Завдяки кварцовій лампі і пісочним фільтрам вода завжди чиста, тому за безпеку дітей можна не переживати.

Оптимальна кількість дітей

У групі не буває більше 20 чоловік, а в групі дітей до 3-х років - не більше 15. При цьому з ними працюють два вихователі, так що ніхто з дітей не залишиться без уваги.

Така вимога є і до державних дитячих садків, але на практиці, через брак місць, в одній групі може бути 25 дітей і більше.

Різноманітні спортивні секції

В саду є айкідо, дзюдо, спортивна гімнастика, футбол, фітнес. Значний вибір, чи не так? Твій малюк зможе вибрати будь-який вид спорту або навіть декілька з них.

Деякі з цих секцій платні, проводяться запрошеними, а не штатними педагогами, але відвідувати спортивні гуртки, не виходячи з садка зручніше, ніж після саду їхати ще кудись. Тим більше, у дитини є можливість сходити на тестове заняття, зрозуміти, чи сподобається йому даний вид спорту або викладач.

Танці

Заняття танцями дуже корисні для постави, координації рухів, розвитку вестибулярного апарату, підтримання нормальної ваги. Всіх плюсів і не перерахуєш. Тому в садку є окремо заняття хореографією і бальними танцями. Заняття хореографією входять у вартість навчання, а за бальні танці, як і за спортивні секції, доведеться доплатити, якщо дитина захоче ними займатися.

Заняття з логопедом і психологом

Крім усього цього діти працюють з логопедом, дефектологом і психологом. Психолог проводить з дітьми різні розвиваючі ігри, наприклад, з кінетичним піском.

Заняття з логопедом допоможуть дитині навчитися правильно вимовляти всі звуки, розширити словниковий запас, краще сприймати на слух, зв'язно висловлювати свої думки, складати казки, фантазувати. Спілкування з психологом, в свою чергу, забезпечить адаптацію в колективі, допоможе розкрити потенціал дитини і впоратися з його тривогами, страхами, проблемами.

Уважний підхід до дітей і батьків

Фахівці працюють не тільки з малюками, але і з їх мамами і татами. Вони дають поради батькам щодо розвитку і виховання, і враховують їх індивідуальні побажання під час роботи з дітьми. Наприклад, у батьків завжди запитують, як вони вдома називають дитину, щоб вихователі теж так до нього зверталися.

З'ясовуються і враховуються звички дітей: хтось любить, щоб їх погладили по спинці перед сном, комусь важливо взяти в ліжко свою іграшку, хтось і зовсім не спить. Вихователі піклуються про те, щоб зробити перебування в саду комфортним для малюка.

Дитсадок Лелека може дати твоїй дитині набагато більше, ніж звичайні садочки. Звичайно, в наші дні за все треба платити, особливо за якість, тепло і затишок. Але для дітей же не шкода, правда?

Нагадаємо, чим годують наших малюків у дитячих таборах і школах.

Раніше Знай.ua повідомляв, хто відповість за брак підручників в Україні.

Також Знай.ua писав, гніздо "русского мира" засікли в школі під Києвом.