На 74 році життя помер екс-міністр оборони, український політик Валерій Шмаров.

Про трагедію розповів на своїй сторінці в Facebook журналіст Нік Мірта.

Як повідомив журналіст, колишній міністр оборони України, доктор технічних наук, професор і екс-директор Аерокосмічного інституту Національного авіаційного університету Валерій Шмаров помер ще напередодні, у неділю, 14 жовтня.

Наразі про прични смерті не говорять, стало відомо лише, що останнім часом чоловік тяжко хворів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Валерій Миколайович Шмаров народився 4 серпня 1945 року в с. Жолоби (Вінниця). У 1966 році закінчив Київський технікум радіоелектроніки. А в 1972 він отримав другу вищу освіту в Київському державному університеті ім. Шевченка.

Також з 1966 по 1988 роки він працював на Київському радіозаводі, де пройшов шлях від регулювальника радіоапаратури до начальника цеху спеціального виробництва. Шмаров брав участь в створенні і виробництві систем управління декількох поколінь стратегічних ракет наземного і морського базування.

Також Шмаров був першим заступником Генерального директора Національного космічного агентства України. Брав участь у розробці першої національної космічної програми України.

З 1993 по 1995 року був віце-прем’єр-міністром України з питань військово-промислового комплексу. А в 1994 році став міністром оборони України. Посаду обіймав протягом двох років.

Лауреат Державної премії України (2002). Доктор технічних наук (2006), професор (2004).

Поховають Шмарова в середу, 16 жовтня. Прощання відбудеться того ж дня з 10.00 до 13.00 в Національному університеті оборони (Повітрофлотський проспект, 28). Похорони відбудуться на Берковецькому кладовищі після 14.00.

Нагадаємо, 10 жовтня, після тривалої боротьби з онкологією помер екс-депутат та радник лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко Роман Забзалюк .

Як раніше повідомляв Знай.ua, 12 жовтня пішла з життя легендарна акторка Маргарита Юр'єва.

Раніше портал Знай.ua писав, що на Донбасі від ворожої кулі загинула дівчина-боєць.