У холодну пору року в водіїв часто прийнято прогрівати автомобіль, перш ніж куди-небудь вирушити. Вчені вважають, що ця звичка абсолютно даремна: людина лише витрачає свій час, паливо і забруднює навколишнє середовище.

Як повідомляє портал Рoliteka, існує дві основні причини, чому більше не потрібно сидіти в холодному салоні та чекати, поки той прогріється.

По-перше, коли вдаряють морози, в середньому витрата палива збільшується на 12%.

По-друге, взимку автомобіль дійсно нагрівається набагато довше.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Старі машини, що працюють на карбюраторі, дійсно слід розігрівати заздалегідь, оскільки в іншому випадку двигун просто заглохне, і ніхто нікуди не поїде. Але справа в тому, що в 80-90 рр. минулого століття карбюратори почали замінюватися інжекторами, у яких спеціальні датчики визначають потрібну суміш палива і повітря. Такий двигун не потребує прогріву, оскільки датчики самі підлаштовуються під оптимальну температуру.

Фахівці з автомобілебудування стверджують, що нові машини необхідно розігрівати не довше, ніж півхвилини, все інше - витрати палива, часу і зайва шкоди для навколишнього середовища.

Нагадаємо, порівняно з вереснем 2017 року, у 2018-му продажі нових легкових автомобілів в Україні знизилися на 14% до 6,8 тис. одиниць.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Україні почали діяти нові правила, згідно з якими під час їзди поза населеними пунктами водії повинні вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Патрульна поліція.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що депутати готують українським водіям неприємний сюрприз і здеруть з них сім шкур за старі автомобілі. Володіти старим авто тепер буде не дешево. Якщо автомобілю більше п'яти років, то власнику кожен рік доведеться викласти копійку.