Для хакерів зламати вашу сторінку у Facebook теоретично одне з найпростіших завдань. Загалом, протягом останнього часу атаками піддавалися до 50 мільйонів користувачів, 40 мільйонів – в зоні ризику. Але не панікуйте, вберегти соціальні мережі не так складно, якщо знати алгоритм.


Що робити після хакерської атаки у Facebook


По-перше, зайдіть на офіційну сторінку з повідомленням про атаку (вона повинна бути англійською).

У низу секції помітите напис " Is my Facebook account impacted by this security issue?", якщо аккаунт не зламаний, там буде коротке повідомлення, з якого випливає, що ваш обліковий запис, швидше за все, в безпеці.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У протилежному випадку злам міг бути трьох варіантів:

Ви потрапили в список користувачів, чий телефон і адресу дісталися хакерам. Ви потрапили в список користувачів, чия особиста інформація профілю, включаючи телефон, пошту, логін, стать, статус відносин, дату народження, типи пристроїв для доступу до мережі, освіту та інші дані, зазначені в профілі, були доступні хакерам. Ви потрапили в список користувачів, чиї маркери доступу були вкрадені, але чиї дані залишилися недоторканими.


Важливо! не потрібно міняти пароль або кредитку - немає доказів, що постраждали ці дані. Оскільки персональна інформація потрапила до рук до шахраїв, може початися хвиля спам-повідомлень і дзвінків.


Варто перевірити безпеку сервісів, де для верифікації використовуються ваші біографічні дані (наприклад, відповідь на секретне питання, який хакери можуть дізнатися з даних профілю), додати дворівневу авторизацію і т.д


Цікаво, що спочатку у хакерів був набір акаунтів на Facebook, і вони могли автоматично вкрасти токени доступу друзів цих акаунтів, і друзів друзів, отримали доступ до даних на зразок списку їхніх друзів, постів в стрічці, груп.


Дивіться: як відновити доступ до зламаної сторінки у Facebook?


Нагадаємо, користувачі операційної системи Windows 10 стали очевидцями нової критичної помилки.
Як повідомляв Знай.ua, в новій операційній системі iOS 12 компанія Apple реалізувала технології, які покликані вплинути на залежність від мобільних пристроїв.
Також Знай.ua писав, хакери масово знищують Playstation 4.