У понеділок, 15 жовтня, стало відомо, що ціни на нафту різко злетіли на тлі загострення відносин між США і Саудівською Аравією через зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджи. Про це повідомляє Корреспондент.

Відзначається, що тепер вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $81,44 за барель, а це на $1,01 (1,26%) вище рівня закриття попередньої сесії.

При цьому ціна ф'ючерса на нафту BRENT на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0,78 (1,09%) - до $72,12 за барель.

Варто відзначити, що нафта Brent подешевшала на 4,4% за підсумками минулого тижня, що стало найістотнішим падінням з квітня, вартість WTI опустилася на 4%. Падіння цін обох контрактів є першим за п'ять тижнів і пов'язане, швидше за все, із загальним обвалом ризикованих ринків.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що відомий саудівський журналіст, автор The Washington Post Джамаль Хашкаджи зник 2 жовтня. Він увійшов в будівлю консульства Саудівської Аравії в Стамбулі близько 13:12 за місцевим часом, але дипломатичної місії більше не виходив. Джерела в поліції Туреччини припускають, що Хашкаджи могли вбити, Саудівська Аравія ж це заперечує.

При цьому є джерела, які стверджують, що 15 громадян Саудівської Аравії брали участь у викраденні або вбивстві журналіста. Їх особи вдалося встановити завдяки знімкам, зробленим камерами відеоспостереження в аеропорту, готелях, де вони зупинялися.

Джамаль Хашкаджи

Нагадаємо, що ціни на бензин на українських заправках до кінця року можуть зрости на чотири-п'ять гривень. На це вплине обстановка в Ірані.

Як повідомляв портал Знай.uа, Росія вводить заборону на експорт у Білорусію світлих і темних нафтопродуктів, а також ЗВГ. Від цього рішення можуть постраждати українці.

Також портал Знай.uа писав, що українським водіям повідомили сумну новину, їм не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову зростуть.