Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на вівторок, 16 жовтня. Так, курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 12 жовтня, знизився в ціні і тепер становить 27,92 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 16 жовтня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2792.8166 гривень;
100 євро – 3232.4059 гривні;
10 російських рублів – 4.2331 гривні.

Таким чином, долар з п'ятниці став дешевше ще на 6 копійок. При цьому євро подешевшав на 7 копійок, а вартість російського рубля залишається на колишньому рівні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що, незважаючи на всі побоювання експертів з приводу масової скупки валюти, долару не вдалося утримати свій курс. За тиждень він впав з 28,09/28,12 до 27,94/27,97 гривень.

Експерти вважають, що головною причиною падіння курсу можна вважати зростання надходжень і продажу валюти від металургів і аграріїв. Також на ситуацію вплинув той факт, що більшість банків просто не мали ресурсів для активного скуповування валюти.

"Котирування євро і російського рубля весь тиждень раніше залежали тільки від одного фактора — крос-курсу євро і рубля на міжнародних ринках щодо долара і автоматичного перерахунку котирувань цих валют прив'язку до котирувань долара щодо гривні" – повідомляють у Міністерстві фінансів України.

На думку власників обмінників, найближчим часом ніяких змін не очікується. По євро і рублю ситуація буде більш зрозумілою вже в перший робочий день. Все залежить від поведінки цих валют на міжринку.

Нагадаємо, що аналітики зробили прогноз щодо курсу валют на наступний тиждень. За оцінками експертів, на наступному тижні гривня буде в коридорі 27,8-28,3 грн/$ як на міжбанківському, так і на готівковому ринку.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським водіям не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову зростуть.

Також портал Знай.uа писав, що згідно з проектом державної скарбниці, вартість блакитного палива для населення підвищиться на чверть.