Ветеран АТО Андрій Таран із позивним Падре протягом багатьох років був пастором у протестанській церкві, коли почалася Революція Гідності. На столичному Майдані Андрій стояв з першого дня, а коли на сході почалися бойові дії, у складі "Азову" вирушив туди в якості кухаря: на фронт він вийшов трохи пізніше.

Усвідомив, що в Україні дійсно почалася війна, коли втратив перших знайомих. "Мені в "Азові" якось дали на кухню кількох бійців на "перевиховання". Коли я сказав вже, що все добре, що ці хлопці молодці – вони поїхали на бойовий виїзд. А повернулися звідти двохсотими. І я навіть жалів потім, що не залишив їх на кухні… ", - розповів Таран, передає Цензор.

До того, як покинути ряди "Азова" та перейти до "Правого сектору", Андрій пройшов не одні курси парамедиків. Майже весь 2015 рік він провів у Широкино в складі комбату "Госпітальєри".

"Коли у середині літа 2016 року добробати вивели з Широкиного та завели туди морпіхів, ми ще залишалися з ними як парамедики. Але десь наприкінці жовтня вивели звідти і нас. Була на це своя причина: коли під Сартаною "Градом" накрило 72 ОМБр та 41 батальйон тероборони офіційна кількість загиблих відрізнялася від реальної. І нам сказали притримуватися офіційної інформації, але Яна Зінкевич не погодилася на це. Після цього нас почали виживати з фронту, і ми фактично змушені були залишити свої позиції. Якийсь час після цього я пробув вдома. Але тягнуло все одно на війну – і я пішов на контракт у 93 бригаду", - згадує ветеран АТО.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Час, проведений в "Азові", сильно змінив світогляд Андрія, особливо враховуючи, що більшість бійців були не християнами, а язичниками. Щоб пояснити докладніше, що саме змінилося, Падре розповів притчу:

"Йшов один священик та побачив побитого розбійниками чоловіка, що лежав біля дороги. Подивився на нього та пройшов повз. Потім по цій дорозі йшов левіт – теж духовний служитель, так би мовити. Він також подивився на побитого та пішов далі. А потім там ішов самарянин. Для іудейського народу це як язичник для мене - людина іншої віри… Самарянин побачив побитого чоловіка, перев’язав його рани, відвіз його у готель і залишив там. Дав грошей власнику готеля і сказав, що якщо витрати будуть більшими – на зворотньому шляху він компенсує і це. Іісус розповідав цю притчу у відповідь на питання первосвящеників "…А хто ж мій ближній?".

Коли ти розумієш, що люди зовсім інших релігійних поглядів прикривають твою спину, а людям, які близькі тобі за поглядами, на тебе начхати – це, звісно, змінює тебе".

На питання, чи вірить чоловік у зустріч із загиблими побратимами після смерті, той відповів: "Чесно – не знаю. Я вірю у Бога. Я вірю у вічність. Але як воно там все насправді є і як воно буде – не знає ніхто… Хтось з нас вірив у Одіна, хтось – у Перуна, хтось у Аллаха. Хтось у Будду. І навіть кришнаїти були - у Широкиному я зустрів такого бійця, він був з батальйону "Донбас"".

Нагадаємо, відомий пропагандист вирішив ліквідувати українську владу.

Як повідомляв "Знай.uа", безводний Крим на межі катастрофи, Путін готує війська.

Також "Знай.uа" писав про те, що СБУ спіймала небезпечного путінського головоріза.