Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у середу, 17 жовтня. Порівняно з показниками у вівторок, 16 жовтня, гривня не зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 27,93 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Офіційний курс валют НБУ на 17 жовтня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2793.0020 гривень;
100 євро – 3236.2514 гривні;
10 російських рублів – 4.2621 гривні.

Як видно з цими показниками, євро підвищився в ціні на 4 копійки, а вартість російського рубля з вівторка збільшилася на 3 копійки. Крім того, курс долара став дорожче на 1 копійку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше повідомлялося, що, незважаючи на всі побоювання експертів з приводу масової скупки валюти, долару не вдалося утримати свій курс. За тиждень він впав з 28,09/28,12 до 27,94/27,97 гривень.

Експерти вважають, що головною причиною падіння курсу можна вважати зростання надходжень і продажу валюти від металургів і аграріїв. Також на ситуацію вплинув той факт, що більшість банків просто не мали ресурсів для активного скуповування валюти.

"Котирування євро і російського рубля весь тиждень раніше залежали тільки від одного фактора — крос-курсу євро і рубля на міжнародних ринках щодо долара і автоматичного перерахунку котирувань цих валют прив'язку до котирувань долара щодо гривні", – повідомляють у Міністерстві фінансів України.

На думку власників обмінників, найближчим часом ніяких змін не очікується. По євро і рублю ситуація буде більш зрозумілою вже в перший робочий день. Все залежить від поведінки цих валют на міжринку.

Нагадаємо, що аналітики зробили прогноз щодо курсу валют на наступний тиждень. За оцінками експертів, на наступному тижні гривня буде в коридорі 27,8-28,3 грн/$ як на міжбанківському, так і на готівковому ринку.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським водіям не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову зростуть.

Також портал Знай.uа писав, що згідно з проектом державної скарбниці, вартість блакитного палива для населення підвищиться на чверть.