У середу, 17 жовтня, Кабмін ухвалив рішення щодо виділення матеріальної допомоги родинам ув'язнених в Росії українців.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на відповідну інформацію на урядовому порталі.

У повідомленні сказано, що Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо виділення по 100 тисяч гривень родинам українських політв'язнів.

"Ми прийняли сьогодні рішення про підтримку сімей політичних в'язнів, і виділимо кожній родині по 100 тисяч гривень", - заявив прем'єр-міністр Гройсман.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Він зазначив, що у цих сімей є величезна кількість витрат, які їм необхідно покривати.

У свою чергу Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала Гройсмана дати доручення відповідним відомствам якнайскоріше вирішити всі необхідні питання для того, щоб здійснити виплати.

Наразі в Росії і включеному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Роман Сущенко
Роман Сущенко

Нагадаємо, політичний в'язень Кремля, який нещодавно припинив голодування, потрапив до реанімації.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Як повідомила родичка заручника, за 145 днів голодування Сенцов підірвав своє здоров'я. Стан його критичний, оскільки відбуваються незворотні зміни в роботі мозку. Також Наталя повідомила, що режисер був змушений припинити голодування, щоб не почали годувати примусово.

Сенцов
Сенцов

За наданою інформацією, Олег Сенцов зараз в реанімації лікарні Лабитнангі. Йому потрібно поступово відходити від голодування і починати приймати їжу. Зараз невідомо, чим це все закінчиться. Незворотні наслідки, які приводять в жах, дійсно лякають. Однозначної відповіді не можуть дати і лікарі.


Як писав раніше Знай.ua, у вівторок, 16 жовтня, стало відомо, що стан здоров'я українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, який не так давно закінчив багатоденне голодування, стабільно важкий, у нього немає оптимізму з приводу свого майбутнього.

Про це повідомила його сестра Наталя Каплан на брифінгу в Києві.

Олег Сенцов
Олег Сенцов


Також Знай.ua писав про те, що засуджений в Криму український активіст Володимир Балух вирішив припинити голодування.