В Україні вже доволі давно говорять про неоднозначні особистості у суддівських мантіях, які вершать долю українців.

Про це повідомляють ЗМІ.

Проте НАЗК, яке покликане перевіряти декларації всіх служителів феміди постійно закривало очі на одіозних представників судової влади. Проте нещодавно в агентстві все ж висловили претензії до судді новоствореного ВСУ Олександра Потильчака.

Зокрема, відомства встановило, що суддя завідомо вказав недостовірні дані у своїй декларації про майно, що тягне за собою великі проблеми у відповідності до букви закону.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"НАЗК встановило, що Олександр Потильчак, суддя Верховного суду України, подав завідомо недостовірні відомості у розділах декларації за 2015 рік: "Об’єкти нерухомості", "Корпоративні права" та "Доходи, у тому числі подарунки" на загальну суму 303 тисячі 400 гривень. Це свідчить про наявність ознак адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією", - йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Крім того відомо, що за результатами перевірки агентство направило до суду цілих 9 протоколів про адміністративні правопорущення. Серед яких можна виокремити депутата Вишневої міськради Київської області Ірини Кобзар, екс-заступника начальника відділу фінзабезпечення ДУ "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції" Жанни Данюк, звільненої з посади начальника Відділу звернень громадян Держслужби з питань геодезії Катерини Логвин та інших.

Разом з тим варто відзначити, що французькі жандарми в Бургундії затримали "високопоставленого" громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

Проте є один нюанс. Хоча ім'я затриманого не розкривається, відомо, що він до того, як був затриманий, підробив власне свідоцтво про смерть.

"5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, біля Діжона, високопоставленого втікача з України, який розкішно жив у Франції", - сказано в повідомленні.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві і відмиванні грошей.

"Справа про шахрайство в окремій країні розрослося до розмірів відмивання доходів від корупції в міжнародних масштабах", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, у Росії знайшли "партнерів" Укрзалізниці.

Як повідомляв "Знай.ua", Кримський міст офіційно визнали об'єктом "дерибану".

Також "Знай.ua" писав, що під Києвом підпалили авто "неугодної" чиновниці, вигоріла уся парковка.

Суддя-втікач Татьков і елітне майно в Україні та Іспанії