Держава допомагає малозабезпеченим родинам, фінансову допомогу виплачують тим, чий середньомісячний сукупний дохід складає нижче прожиткового мінімуму.

Хто та на що може розраховувати у 2018 році

Прожитковий мінімум для сім’ї — визначена для кожної сім’ї залежно від її складу сума прожиткових мінімумів, розрахованих та затверджених відповідно до Закону України "Про прожитковий мінімум".

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

!!До стабілізації економічного становища в Україні розмір державної соціальної допомоги визначається з урахуванням рівня забезпечення прожиткового мінімуму.

Призначення і виплата соціальної допомоги здійснюється управліннями соціального захисту населення, куди має звернутися представник малозабезпеченої родини.

Також соцдопомогу можуть виплачувати за місцем фактичного проживання членів малозабезпеченої сім'ї.

Допомога малозабезпеченим сім’ям призначається на півроку і через шість місяців сім’я знову повинна підтвердити своє право на виплати.

Щоб наступного терміну отримувати допомогу, родині знову потрібно пройти попередню процедуру та підтвердити свій соціальний статус.

Розмір виплат

Розмір допомоги — це різниця між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї (встановлюється щорічно законом про державний бюджет) та її середньомісячним сукупним доходом, але не може бути більшим ніж 75 % від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Рівень забезпечення прожиткового мінімуму для різних категорій осіб, кожного разу визначаються законом про бюджет на відповідний рік.

Наприклад, якщо родина складається з 4 осіб (двоє дорослих та двоє дітей) і їхні доходи щомісяця не перевищують 3 тисячі гривень, то родина може розраховувати від держави 589,24 грн.

Розрахунок відбувається таким чином:

Для дорослих - 370,02 грн.

Для дитину до 6 років - 1268,20 грн.

На дитину від 6 років - 1581,00 грн.

В сумі виходить 3589 грн. Від цієї суми віднімаємо ту, яку має родина (3 000).

Нагадаємо, в Кабміні після численної критики відповіли, скільки насправді коштує "бебі-бокс".

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям виплатять "дитячі" гроші за новими правилами.

Також Знай.ua писав, що українцям спростили процедуру реєстрації за місцем проживання. Тепер це можна зробити не встаючи з дивану.