Застраховані особи українці для отримання матеріального відшкодування в разі хвороби, повинні подати роботодавцю достовірні документи. Втім трапляються випадки підроблення лікарняних. В такому випадку соцстрах вдаватиметься до додаткових перевірок.

Про це пише "Ліга".

лікарі

Сьогодні почастішали випадки виявлення фахівцями Фонду безпідставно виданих або відверто підроблених лікарняних листів. У разі виникнення підозри щодо справжності листка непрацездатності, який працівник приніс для оплати, комісія може звертатися в управління або його відділення для перевірки правильності його видачі.

Популярні новини зараз
Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Фахівці Фонду проводять перевірки обґрунтованості видачі та правильності оформлення листків непрацездатності, як на запит роботодавця, так і під час перевірок стану організації експертизи тимчасової непрацездатності безпосередньо в закладах охорони здоров'я.

Якщо ж комісія виявить порушення у видачі лікарняних, працівникам можуть відмовити у виплаті матеріального забезпечення. В такому разі комісія надасть протокол, у якому обгрунтує дане рішення.

Крім того комісії також мають право прийти з перевірками закладів медичного обслуговування застрахованих осіб лікувально-профілактичним закладом.

гроші

Українців поголовно змусять застрахуватися

Депутати готують законопроект, який передбачає, що всі без винятків українці повинні сплачувати медичне страхування. За невиконання програми на українців чекають жорсткі санкції.

Таким чином, роботодавець або громадянин самостійно повинні будуть щомісячно платити з кожного співробітника до 400 грн до Фонд соціального страхування, звідки ці кошти будуть спрямовані зна оплату медичних послуг.

Нагадаємо, в Кабміні після криктики укрраїнцями, розповіли, яка справжні вартість бебі-боксів, які видають сьогодні при народженні дитини.

Як повідомляв раніше Знай.ua, громадянам України спростять процедуру прописки. Тепер зареєструватися за місцем продивання можна онлайн.

Також Знай.ua писав, що малозабезпеченим українцям розповіли, на яку фінансову допомогу від держави вони можуть розраховувати.

Дивіться: Як скористатися програмою "Доступні ліки". Які медперпарати доступні українцям та чи всім вистачає