Поточний тиждень на міжбанківському валютному ринку пройшов досить динамічно, гривня залишалася в рамках попереднього прогнозу. Аналітики Atlant Finance вважають, що математично обґрунтованим курсом гривні має бути діапазон 27,5-28 грн/$. Повідомляє "НВ Бізнес".

Експерти оцінюють, що на 20 - 21 жовтня і на наступний тиждень гривня буде в коридорі 28-28,5 грн/$ як на міжбанківському, так і на готівковому ринку.

Так зазначимо, що у вівторок гривня продовжила зміцнюватися до долара. З самого початку торгів на міжбанківському ринку сформувався певний баланс попиту і пропозиції. Особливого надлишку валюти не спостерігалося – пропозиція перекривався адекватним попитом.

Вже в середу, незважаючи на дуже сприятливий для гривні момент – період бюджетних клієнтських платежів і дводенний обсяг обов'язкових продажу вихідного понеділка, – національна валюта змогла трохи зміцнитися до долара.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але в четвер долар швидко пішов вгору на міжбанку, в результаті за день курс зріс на 17 копійок. З самого початку торгової сесії попит на валюту значно перевищував пропозицію, незважаючи на активні продажі експортерами для проведення бюджетних платежів.

У п'ятницю, 19 жовтня, з самого відкриття торгів попит значно перевищував пропозицію. Продавці не поспішали, очікуючи швидкого зростання котирувань. Як результат, після відкриття, вже через годину на ринок довелося вийти регулятору.

НБУ встановили курс на рівні 28,2 грн/$ і продавали валюту за 28,19, стримуючи ажіотаж.

Так до полудня курс знову пішов вгору з метою закріпитися над рівнем 28,2 грн/$. НБУ був змушений знову виходити на торги і продавати за тим же 28,19 грн/$.

Експортери припустили, що це максимальний рівень на п'ятницю, і вийшли з основними продажами.

За даними компанії "Укрділінг", сьогодні торги по долару закрилися в діапазоні: долар 27,1400 - 28,1600 грн / долар, євро 32,3300 - 32,3502 грн / євро, російський рубль 0,4298 - 0,4303 грн / рубль.

Нагадаємо, експерти напророкували долару катастрофічне падіння, яке обернеться зростанням цін на більшість товарів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, курс гривні на 2019 рік може залишитися стабільним, але не все так просто.

Також портал "Знай.uа" писав, український бізнес дає невтішні прогнози на наступний 2019 рік щодо курсу гривні.