У мережі з'явилося відео з керченського коледжу під час кривавої бійні, що сталася 17 жовтня. Кадри публікують Вести-Крим.

На кадрах видно, як керченський стрілок - Владислав Росляков заходить в коледж з величезною сумкою, а також момент вибухів, після яких люди намагаються вибігти з будівлі в паніці.

У середу, 17 жовтня, в коледжі Керчі стався теракт: загинула 21 людина, ще кілька десятків — поранені. Після трагедії Telegram-канал Mash опублікував фото підозрюваного — білявого хлопця, який йшов по коридорах навчального закладу з гвинтівкою. Після публікації фото користувачі мережі припустили, що організатор вибуху — 18-річний Владислав Росляков, який навчався в тому ж коледжі на 4 курсі.

Згідно з інформацією, за тиждень до нападу він купив зброю та 150 набоїв. 8 вересня студент отримав дозвіл на зберігання рушниці 12 калібру.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, користувачі соціальних мереж знайшли передбачувану сторінку Рослякова в "ВКонтакте". З'ясувалося, що вона не ведеться з 2014 року. Там користувач Влад Росляков з Керчі називав себе анархістом і розміщував на стіні цитати, пов'язані зі зброєю та антифашизмом. Представники "ВКонтакте" розповіли виданню TJ, що сторінку заблокували через злом спамерами в 2017 році, а користувач не відвідував сторінку з 2014 року.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Повідомляється, що в п'ятницю, 19 жовтня, в окупованій Керчі прощалися з першими 17 жертвами трагедії в політехнічному коледжі, яка сталася 17 жовтня. Як йдеться в сюжеті ТСН, похорон провели на старому міському кладовищі.

На похорон прийшла величезна кількість народу. В окупованому місті було обмежено рух транспорту, а центральну площу обгородили.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

В тому факті, що російські спецслужби, в деякій мірі, причетні до трагедії в окупованій Керчі, упевнений експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець.

Він вважає, що для організації теракту подібного масштабу 18-річний Владислав Росляков повинен був володіти "певними специфічними навичками, характерними для диверсанта, добре підготовленого терориста".

Нагадаємо, Пєсков дав коментар з приводу вибуху в керченській коледжі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережу злили архів "керченського стрілка" і фото його коханої.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Путін прокоментував криваві події.