Владислав Росляков, який влаштувавс справжню бійню в Керченській політехнічному коледжі почав готуватись до злочину ще задового до його втілення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, слідчі вже з'ясували, що студент четвертого курсу коледжу Владислав Росляков почав приготування до небезпечних дій ще півтора роки тому.

Так, у розпорядженні силовиків вже є підтверджені дані, що хлопець тренувався підривати саморобні вибухові пристрої, поліція вже перевіряє поле на якому імовірно він проводив свої досліди. Наразі вже відомо, що воно розташоване поблизу будинку, де він проживає.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Тут кішки, собаки, бомжі ходять. І весь час щось гуркоче - може, міст будують, може, петарди підриває хтось", - розповіли місцеві жителі.

Крім того місцеві ЗМІ відзначають, що незадовго перед самим втіленням злочину юнак спалив всю релігійну літературу, яка він постійно читав. Так, на згарищі були знайдені обгорілі сторінки Біблії. На одній з сторінок якої була виділена неоднозначна фраза.

"Збери той народ, чоловіків, дружин і дітей і приходька свого, що в твоїх брамах, щоб вони чули, і щоб вчилися і боялися Господа, Бога вашого, і додержували виконувати всі слова закону Його".

Силовики такод намагаються зрозуміти, як Рослякову вдалось виготовити самостійно вибуховий пристрій. за однією з версій він його зробив з тротилу, який видобув з старого радянського боєприпасу.

"Відпрацьовується версія кустарного виробництва саморобного вибухового пристрою на основі тротилу, видобутого з снарядів часів війни", - розповів представник екстрених служб

До слова вже відомо, що поводженню зі зброєю він навчився у липні, пройшовши шестигодинну програму у спеціальному центрі підготовки. Як повідомляють спеціальний сертифікат, який дозволив йому купити зброю датований 18 липня 2018 року.

"Навчання проходив в липні, надав весь пакет документів, в тому числі медичну довідку", - повідомили агентству представники центру. Там відзначили, що юнак був повнолітнім, а програма навчання затверджена Міністерством освіти.

Сам спеціаліст, який проводив тренування юнак відзначив, що він був тихим та непримітним.

"Він нічим не виділявся, був спокійним, впевненим і небалакучий. Він відстрілявся добре, на питання, де навчався, він сказав, що займався стрільбою. Він здав теорію, все знав, відстріляв з гладкоствольної зброї впевнено - пробний і два залікових постріли", - розповіли представники центру.

Нагадаємо, Аксьонов зібрався шукати спільників студента-терориста.

Як повідомляв "Знай.ua", керченська трагедія ризикує повторитися у будь-якому місті України вже завтра.

Також "Знай.ua" писав, що у мережі показали кадри за секунди до керченської трагедії.

Вибухи і стрільба в Керчі. Останні новини. Хто організував і скільки постраждалих