Українці не вміють жити для себе. Особливо старше покоління, виховане в СРСР, покоління, яке звикло жити за принципом: "усе для дітей, ми не жили, так хоч діти поживуть".

Однак, по факту, вони лізуть в життя дітей зі своїми проблемами, а потім діти переносять цю модель на своїх дітях. У результаті ми маємо ефект відкладеного життя. Про це заявив політолог, експерт по міжнародній і внутрішній політиці Українського інституту майбутнього Юрій Романенко. Передає Хвиля.

Так на думку екперта, цілі покоління українців не можуть насолоджуватися поточним моментом, тому що потрібно постійно шукати обмежені ресурси на вирішення якихось побутових проблем: купівля квартири, машини, холодильника, ремонт і так далі.

Так на думку політолога, українці зацикленны на проблемах і помилках, а найяскравіші моменти життя відкладаються у формі спогадів побутових конфліктів, які виникають найчастіше з того, що сторони не вміють слухати і чути одне одного.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Експерт заявив, що країна має шанси на перспективу тільки якщо люди усвідомлюють свої помилки і стануть самостійними і самодостатніми.

"Самостійні люди — це люди здатні приймати рішення і нести за них відповідальність. Це і є характеристика дорослої людини. Сьогодні наша країна кишить дорослими дітьми. Які чекають доброго тата або мами, яка вирішить всі їхні проблеми в силу вродженої доброти.

Подивіться на передвиборну порядку і соціологічні опитування. Середньостатистичний виборець чекає дива від президента, тому готовий віддати голос за будь-якого "слугу народу", який пообіцяє це "чудо" в найяскравішою і нездійсненною формі, а ще краще покладе в кишеню 400 гривень або субсидію під ялинку", - говорить експерт.

Україна сьогодні невільна через свою несамостійність і наївність. Неможливо процвітати країні, коли абсолютна більшість не усвідомлюють себе, оточуючих, блукають у пітьмі помилок (релігійних, ідеологічних, мирських), зазначає політолог.

"Йде кристалізація критичної маси, але ще немає її потужної організації. Але ніякої організації і не буде, якщо ця невелика критична маса не почне мислити ясно і чітко, з усвідомленням, що немає ніяких інших варіантів, крім дорослішання самих себе і нації. Що нічого не вирішать за нас "дорослі нації", що нічого не дається від доброти душевної, за все доведеться платити, а за те, що дуже потрібно, доведеться часто платити потрійну ціну", - зазначає Романенко.

Нагадаємо, підвищення тарифів на газ для населення на 23,5% – це результат абсолютно провальної політики уряду і особисто її голови Володимира Гройсмана.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям розповіли, чого чекати від долара.

Також "Знай.uа" писав, експерт пояснив, як українці будуть жити в наступному 2019 році.