Скандальний завод "Кримський титан", що в окупованому Армянську відновив свою роботу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що російські екологи особисто приймали участь у відновленні роботи заводу, який раніше отруював десятки тисяч жителів, як окупованого Криму так і території підконтрольні українському уряду.

"Співробітники Росприроднагляду 20 жовтня ухвалили участь в процедурі початку запуску обладнання заводу"Титанові інвестиції", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Крім того так званий голова місцевої адміністрації Армянська також зазначив, що робота підприємства відновлена, і він більше не загрожує людям.

Разом з тим варто відзначити, що Росія навряд чи віддасть окупований Крим просто так, проте такий сценарій є абсолютно реальним при збігу сприятливих геополітичних чинників.

Ситуація навколо Криму проаналізував політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк.

Фахівець вважає, що анексований півострів може повернутися до України за так званим "німецьким сценарієм", коли об'єдналися східна і західна Німеччини в 1990 році.

"У цьому контексті перед Україною стоять два завдання: перше - зробити Україну привабливою, міцною і спроможною захищатися від агресії, створити такі умови життя, як у наших найближчих сусідів. Друга - створити умови для відцентрових тенденцій в Росії і чекати їх", - розповів експерт.

На думку Октисюка, абсолютно не виключений варіант, що спочатку буде якась спільна економічна діяльність, потім - в ідеалі - вивід території з-під російської юрисдикції, можливо, передача її в управління ООН або будь-який інший міжнародної організації. Далі першочерговий крок - демілітаризація Криму.

Окрім того експерт вважає, що після деокупації Криму і Донбасу санкції Заходу проти Росії не тільки збережуться, але і посиляться, з метою здійснення подальшого тиску на агресивну Москву.

Нагадаємо, Армянськ знову заполонила "кислотна чума", люди у паніці.

Як повідомляв "Знай.ua", перелякані кримчани не знають, куди бігти, міста знову накрила катастрофа.

Також "Знай.ua" писав, що отруєний Крим задихається після нової "атаки".

На Херсонщині у повітрі зафіксували отруйні викиди хімзаводу "Кримський титан"