Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що не буде відступати стосовно свого рішення надання автокефалії Української православної церкви.

Про це він розповів на засіданні міського правління грецької діаспори в Константинополі, повідомляє видання Orthodoxia.info.

Він готовий підтримати Україну, незважаючи на тиск, який чинить Російська православна церква.

Варфоломій зазначив, що привілеї Константинополя засновані на рішеннях та канонах Вселенських соборів і є обов'язковими до виконання абсолютно всім у Православ'ї.

Також патріарх зазначив, що добре знає про існування «добре оплачуваних статтей» та про «чорну пропаганду» з російської сторони, яка спрямована проти Вселенського патріархату.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нещодавно, 15 жовтня Синод Російської православної церкви прийняв рішення про повний розрив відносин із Константинопольським патріархатом. Проте в Константинополі повідомили, що не будуть розривати відносини з РПЦ.

Нагадаємо, раніше Томос для України підірвав соцмережі.

Новина про те, що на засіданні Синоду ухвалили рішення надати Українській православній церкві Томос про автокефалію, викликала захоплення у користувачів соціальних мереж. Інтернет кишить коментарями, в яких підкреслюється: боротьба за Томос йшла протягом життя багатьох поколінь.

Для України це величезний прорив, яким вплив і насадження "духовних ідеалів" з боку РПЦ скасовується назавжди. У соціальних мережах коментарі залишають як пересічні українці, так і відомі блогери, артисти, волонтери і політики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що Філарет розповів, кому насправді дістанеться Томос.

Томос, який свідчить про те, що УПЦ стала незалежною церквою, отримає новий керівник, якого обиратимуть на Об'єднавчому соборі. Про це розповів Філарет - Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату.

Також "Знай.uа" писав, про те, що Патріарх Варфоломій відстрочив надання Україні Томосу.