Реагувати на маніпуляції московських попів та йти на поступки в питанні української церкви не має наміру Вселенський патріарх Варфоломій. Також Патріарх заявив, що не піддасться тиску з боку Кремля.

"Подобається це нашим російським братам чи ні, досить скоро вони підтримають рішення Вселенського патріархату, так як у них не буде іншого вибору", - заявив Варфоломій в Туреччині перед представниками грецької громади.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

Варфоломій заявив, що в Константинополі знають про зусилля РПЦ у поширенні "чорної" пропаганди. Патріарх заявив, що Москва не шкодує на ці цілі щедре фінансування і має намір завдати удару по Вселенському патріархату.

"Наші слов'янські брати не можуть прийняти першість Вселенського патріархату і нашого народу в православ'ї", - акцентував він.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що скандальна РПЦ заявила про готовність відновити діалог з Константинопольським Патріархом тільки після його вибачень. Про це сказав у понеділок журналістам прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі священик Олександр Волков.

Так, московський піп зазначив, що шлях на який став Вселенський патріарх може стати важким для всього православ'я і для віруючих в Україні зокрема. Однак він відразу ж додав, що все можна виправити, для цього лише достатньо того, що "Константинополь встане на шлях діалогу".

Варто нагадати, що речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря заявив, що патріарх Російської православної церкви Кирило, досі контролюється російськими спецслужбами.

Нагадаємо, державної церкви в Україні немає і не буде: українців шокували важливою заявою.

Як повідомляв Знай.uа московські попи терміново мобілізують прихильників: вимагають підтримати вогнище РПЦ в Україні, віруючі лютують.

Знай.uа писав, українець пояснив, як вплине Томос на Росію.