У цьому місяці українці вже традиційно переведуть стрілки годинника на одну годину назад.

Про це повідомляє Сlutch.

ВІдзначається, що вже 28 жовтня українці переведуть годинники, а це означає, що ваш сон буде рівно на годину раніше. Проте разом з позитивним моментом існує й негативний, адже тепер всі важливі функції організму будуть переорієнтовуватись на новий ритм життя.

Лікарі відзначають, що коли людина змінює таким чином час потягом кількох днів організм людини потребує масштабних змін, що так чи інакше впливає на самопочуття. При цьому статистика показує, що в дні, коли змінюється час, найбільше роботи з’являється у лікарів.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Зокрема, лікарі розповіли, що зазвичай після перевелення годинника люди звертаються зі скаргами на головний біль, слабкість та млявість. Більше того лікарі відзначають, що саме у перші дні після переведення значно збільшується імовірність інсульту та інфаркту.

При цьому відчуття слабкості і головного болю виникає через те, що людям доводиться переживати сильний стрес.

Медики також відзначають, що для зменшення шкоди для організму необхідно дотримуватись простих та дієвих правил, що допоможуть уникнути неприємних відчуттів.

Зокрема, необхідно вчасно лягати спати, причому бажано раніше настання одинадцятої години вечора. Також варто включати до свого розпорядку невеличку прогулянку перед самим сном. Адже свіже повітря допоможе підбадьоритися.

Також важливе правило: сон повинен тривати від семи до восьми годин. Це оптимальна "доза", необхідна людині.

Разом з тим варто відзначити, що вже 28 жовтня Україна здійснить перехід на зимовий час. Як зазвичай, станеться це в останню неділю цього місяця.

В ніч з 27 на 28 жовтня в 4:00 стрілки годинника необхідно перевести на годину назад, до 3:00. Прес-служба Кабінету міністрів України прийняла відповідне рішення ще у вересні.

Як відомо, кілька років тому уряд вже намагався скасувати переведення годинників, проте невдовзі від цієї ідеї відмовилися. Необхідність переходів на зимовий і літній час викликана коротким "світловим" днем, який настає з приходом осені в Україні.

Медики з року в рік наполягають на тому, що навіть такі, на перший погляд, незначні "стрибки" у часі шкодять здоров'ю, знижують імунітет і збивають біоритми.

Нагадаємо, вчені назвали найнебезпечнішу позу для сну.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, коли Європа відмовиться від зимового та літнього часу.

Також "Знай.ua" писав, що лікар оцінив ідею Кабміну скасувати переведення годинників.

В ЄС пропонують відмовитися від сезонного переведення годинників