Відмовлятися від переходу на літній час, як це пропонує Кабінет міністрів України, не можна – це може погано позначитися на внутрішніх годинниках людини. Про це в ефірі ObozTV розповів лікар, кандидат медичних наук Віктор Сидоренко. За його словами, подібний негативний вплив особливо добре помітний, коли людина змінює часові пояси під час авіаперельоту.

"За своєю спеціальністю мене іноді викликають вночі. І влітку, коли це червень, початок липня, ми бачимо, що вже в три години ночі небо сіре, вже встає сонечко. Скажіть, навіщо мені треба, щоб сонечко вставало в дві години ранку?" - навів приклад лікар.

За його словами, вся справа в тому, що алгоритм "сон – не сон" в людському організмі регулюється гормонами: кортизолом і мелатоніном. "І залежно від того, коли вони у людини виробляються, коли досягають свого максимуму – ми прокидаємося і у нас максимальна фізична активність", - пояснив Сидоренко.

"Причому якщо навесні, коли ми переводимо годинник на годину вперед: вже сім, а не шість, тобі треба вставати вже і щось робити – це набагато складніше. А ось осінній перехід – це коли ти вранці в неділю прокинувся... о, а я ще цілу годину можу законно полежати і мені нічого не буде", - підсумував лікар.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що доленосне рішення Кабміну може назавжди змінити життя мільйонів українців. Слідом за Європейським Союзом Україна може скасувати рішення про перехід на зимовий час.

Повідомляється, що Мінекономрозвитку має намір ініціювати обговорення цього питання в Кабінеті міністрів. У міністерстві кажуть, що Україна взяла курс на євроінтеграцію, яка передбачає імплементацію законодавства ЄС. Це означає, що якщо європейські чиновники вирішать скасувати перехід на зимовий час, що офіційний Київ також піде на аналогічні заходи. Крім того, у відомстві заявили, інформації про економічне обґрунтування щорічного переведення годинників в міністерстві немає.

Нагадаємо, вчені порадили відмовитися від шашлику, і ось чому.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені виявили небезпечні бактерії, що провокують страшні хвороби.

Також "Знай.uа" писав, що вчені з'ясували головну небезпеку хропіння.