З 1 жовтня уряд вніс зміни до законодавства, що визначає порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальких послуг.

Серед нововведень:

Сукупний дохід


З 1 жовтня при розрахунку житлової субсидії не враховуються в сукупному доході сплачені аліменти і спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняку великої рогатої худоби, якщо вона не перевищує 2500 гривень за голову в рік.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

доходи

Єдиний соціальний внесок

Ті громадяни, які мають заборгованість по сплаті ЄСВ можуть пртенедувати на офрмлення субсидій, ле за умови, якщо це прострочення було з вини роботодавця.

Без обов'язкової сплати єдиного соціального внеску субсидію можуть отримати: безробітні у сільській місцевості, райцентрах, селищах міського типу.

В такому разі людям слід звернутися до органів соцзахисту, які прийматимуть рішення в індивідуальному порядку.

Також комісія в праві призначити субсидію громадянам, які мають у родині важкохворих (онкохваорих членів сім'ї, потрібна довідка), а також, якщо хтось з членів родини алко- чи наркозалежний. Також на підставі відповідних довідок від лікарів.

Також знижку від держави можуть отримати безробітні, якщо вони перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Право на допомогу від уряду мають ті сім'ї, опалювальна, а не загальна площа житла яких не перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

На понаднормову площу, але не більше 30% від норми, мають право громадяни, які отримують пенсію із нагоди втрати годувальника, ті, хто досяг пенсійного віку та отримує пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та діти з інвалідністю.

платіжки

Нагадаємо, в уряді заявили, що до кінця опалювального сезону наступний етап підвищення ціни на газ не передбачається.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як власнику євробляхи отримати субсидію.

Також Знай.ua писав про те, що увімкнення гарячої води у Києві вигнало на вулицю тисячі комунальників.

Дивіться: Нові тарифи для киян на гарячу воду та опалення