З 1 листопада телефонний зв’язок значно здорожчає, тому стаціонарні телефони можуть перетворитися на недоступну для українців розкіш.

Про це пише Politeka.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), заявила про двоетапне підвищення цін на фіксований телефонний зв’язок. Перший етап збільшення тарифів стартує вже з 1 листопада 2018 року, тому вже дуже скоро українці отримають нові платіжки за телефон.

Укртелеком
Укртелеком

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

З 1 листопада наберуть чинності Граничні тарифи, затверджені рішенням НКРЗІ від 18 вересня 2018 року № 488 "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги та визнання таким, що втратив силу рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 № 606", які були зареєстровані в Міністерстві юстиції України 2 жовтня 2018 за № 1125/32577.

Вартість стаціонарного телефонного зв’язку у середньому зросте на 17% в містах і на 18,8% в селах.

Згідно з планом поетапного підвищення цін на фіксований телефонний зв’язок, в 2019 році тарифи збільшаться ще на 2-9 грн.

У повідомленні наголошують, що з листопада тарифи "Укртелекому" на стаціонарний телефонний зв’язок зростуть у середньому на 3-7 гривень. У 2019 тарифи будуть збільшуватися диференційовано. Для населення і юридичних осіб в містах тарифи виростуть на 9% (від 2 до 5 гривень).

Для юридичних осіб в селі підвищення складе 12% (3-6 гривень). Для бюджетних установ зв’язок подорожчає на 14,7% (3-7 гривень). Сільське населення чекає подорожчання на 18,7% – це 4-9 гривень в залежності від типу підключення (окрема лінія, спарена, погодинної або без погодинної тарифікації тощо).

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) дозволила "Укртелекому" підвищити вартість своїх послуг.


Як писав раніше Знай.ua, Укртелекому дозволили двічі підняти тарифи.


Також Знай.ua писав про те, що з 1 листопада 2018 року набирають чинності нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, тобто на фіксовану телефонію.