З 1 листопада 2018 року набирають чинності нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, тобто на фіксовану телефонію.

Про це Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, повідомила на своєму офіційному сайті.

Так, у заяві профільного відомства йдеться, що саме з 1 листопада вступають у дію нові тарифи, які були раніше затверджені відповідним органом про збільшення ставок.

"Звертаємо увагу, що з 1 листопада 2018 року набирають чинності нові граничні тарифи, затверджені рішенням НКРЗІ від 18 вересня 2018 року № 488 "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги та визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 року № 606" і зареєстровані у Міністерстві юстиції України 2 жовтня 2018 року за № 1125/32577", – мовиться у заяві.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У відомстві також відзначили, що публікація оновлених тарифів відбудеться лише 30 жовтня на шпальтах "Офіційного вісника України" № 83.

До слова, на українців чекає і другий етап такого підвищення, який заплановано на 1 січня 2019 року.

Разом з тим варто відзначити, що в управліннях соцзахисту по всій території України – справжній ажіотаж. Українці турбуються, що без субсидій нові тарифи не зможуть оплатити. За лічені дні до початку опалювального сезону люди шикуються у черги за субсидіями.

У минулому опалювальному сезоні допомогу від держави отримали дві третини населення. За словами начальниці відділу, якщо склад сім'ї не змінився і немає боргів – субсидію призначать автоматично.

Якщо ж роботодавець заборгував вам зарплату і не платить з неї податок, ви маєте право на субсидію.

Також вона буде надаватися тим, у кого опалювальна, а не загальна площа житла не перевищує сто двадцять квадратних метрів для квартир і двісті – для приватних будинків.

Особливі умови уряд передбачив для безробітних у сільській місцевості, пенсіонерів та людей з інвалідністю.

За новими правилами субсидію не отримає той, хто:

— не задекларував доходи від здачі майна в оренду;
— зробив покупку вартістю більш 50 000 гривень;
— має автомобіль, яким менше 5 років;
— за рік до звернення отримав земельну ділянку, квартиру (будинок), автомобіль у спадщину;
— заборгував за квартплату понад 340 гривень;
— не працює, не навчається та не перебуває на обліку в Центрі зайнятості як безробітний.

Нагадаємо, киянам пояснили, чому батареї досі холодні.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям розповіли, коли чекати платіжок за опалення.

Також "Знай.ua" писав, що українська енергетика знову схибила напередодні зими.

Ціна на газ: як діяти за нових тарифів