В Україні шокує статистика захворюванності на кір. Все більше людей потрапляють в лікарню з симптомами

Серед хворих зустрічаються діти і дорослі. Недуга супроводжується висипом, загальним нездужанням, високою температурою. У Моз повідомляють, що кількість постраждалих стрімко зростає.

Так, протягом 42 тижнів в Україні з ознаками захворювання звернулися за допомогою 781 чоловік. Згідно з наданими даними, в більшості хворіють діти. Із зазначеного числа 564 дитини виявилися заручниками небезпечного захворювання.


Відомо також, що кір нерідко закінчується летальним результатом. Лікарі радять при перших ознаках звертатися за медичною допомогою. Своєчасне звернення до лікарів дозволить своєчасно запобігти згубні наслідки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"За оперативними даними Центру громадського здоров'я Моз України, протягом 42 тижні 2018 року на кір захворіла 781 чоловік - 217 дорослих і 564 дитини. Це на 10,5% більше, ніж минулого тижня", - заявили у відомстві.


Відомо також, що в епіцентрі поширення захворювання виявляються ті області, в яких найменший рівень планової вакцинації. Епіцентр припадає на Івано-Франківську, Закарпатську, Львівську області.


Найбільш схильні кір діти від 5 до 9 років. У цій віковій категорії – 32% всіх дітей. Лікарі попереджають, що врятувати від кору може своєчасна вакцинація. При виробленні імунітету до хвороби шанси підчепити інфекцію зводяться до мінімуму.


Також відомо, що з початку року загинуло 14 людей, з яких 10 дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що надмірне вживання алкоголю, мізерне харчування, малорухливий спосіб життя і порожні гаманці тягнуть Україну на вершину списку самих хворих націй Європи і світу.


Як повідомляв портал "Знай.uа" Супрун змусить українців правильно чхати: мем-інсталяція.


"Знай.uа" писав, українцям показали їх стан здоров'я в картинках і цифрах.