Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним.

Про це дипломат сказав в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita, переклад якого на українську мову опубліковано Міністерством закордонних справ України у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, міністр розповів, що перебування українців на будь-якій території Білорусі надто небезпечне для громадян, адже російські спецслужби відчувають повну вседоззволеність.

Він також додав, що небезпека від країни-сусіда лежить виключно у площині безпеки, проте тут же додав, що у сфері економіки в обох держав немає жодних проблем.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним, і про це ми говоритимемо з Мінськом. Ми розуміємо, що на території Білорусі діють російські владні структури. Росія присутня там у сфері безпеки. Але у двосторонніх відносинах, політичних та економічних, у нас немає більших проблем. Знову йдеться про Росію, яка намагається дестабілізувати регіон Центрально-Східної Європи. Додатково намагається довести до поділу в ЄС. Вважаю, що це наш спільний українсько-польський виклик, і тому ми повинні співпрацювати у нашому регіоні", - заявив Клімкін.

Разом з тим варто відзначити, що вднедавна наших земляків під час спроби вилетіти до Європи почали активно перевіряти іноземні представники. Приміром, перед посадкою на рейс у напрямку Варшави потрібно "показатися" не тільки українським прикордонникам, а й польським та італійським.

У мережі оприлюднили знімки, де чітко видно: земляки досі стоять у чергах, очікуючи на вердикт:

"Іноземні прикордонники не оглядають, а розмовляють про причини візиту, порушення візового режиму. Наші прикордонники не просто не прокоментували те, що відбувається, а дуже попросили "не ставити зайвих запитань" і не знімати фото або відео, оскільки ми знаходимося в режимній зоні", - скаржаться самі заробітчани в коментарях.

Чи передбачена така додаткова перевірка законодавством, точно невідомо і про терміни її завершення також не говориться.

Втім, попри всі можливі складнощі, українці досі не припинили шукати кращої долі та нормального заробітку за межами держави. Згідно статистики, починаючи з кінця березня 2018 року, за кордон вже виїхало понад 400 тисяч трудових мігрантів. Тобто кожну хвилину виїжджає два заробітчанина.

Нагадаємо, куди найбільше їздять українці.

Як повідомляв "Знай.ua", в мережі показали фото "посередниці", яка відправляє українських заробітчан просто в пекло.

Також "Знай.ua" писав, що українцям відкриють безвіз у спекотну арабську країну.

Чому у Білорусі затримують українців і зливають інформацію РФ