Дощі, вітер, а в деяких областях і сніг, що прийшли до України, ненадовго відступлять: на вихідних українці знову зможуть насолодитися справжнім літнім теплом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Українського гідрометцентру.

Так, в суботу, 27 жовтня, практично по всій території країни, крім західних регіонів, очікується сонячна погода. Температурна відмітка покаже від 15 до 19 градусів на півдні, і від 10 до 15 градусів на решті території України.

Неділя, 28 жовтня, стихія подарує мешканцям північних і західних областей невеликий короткочасний дощ, в інших регіонах - без опадів. Вдень стовпчик термометра триматиметься в межах 7-13 градусів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Що стосується Києва, то субота потішить мешканців столиці літнім теплом, а в неділю очікується невеликий дощ. Температура повітря підніметься до 15 градусів.

Графік осінніх канікул в Україні

Вже зовсім скоро київські школи спорожніють на один тиждень, щоб учні, їхні батьки та вчителі змогли відпочити і набратися сил після двох місяців навчання. Відповідальність за домашні завдання і прочитані книги, перекладається виключно на батьків. А з понеділка, 5 листопада, вчителі знову візьмуть школярів у свої обійми.

Нагадаємо, що зима, наближення якої поки не відчувається, "освіжить" українців різкими похолоданнями. Правда, таких ривків буде кілька, а в цілому особливою суворістю зима не буде відрізнятися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", альпініст сфотографував і зняв на відео одне з таких дивовижний природних явищ.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що "бабине літо" протрималося досить довго. У багатьох областях навіть говорили про аномальне потепління, а температура на градусниках била всі рекорди. Тепер же синоптики повідомляють про те, що українцям варто готуватися до сезону дощів.