Одни з основних завдань російської влади стає призначення на "керівні посади "ЛДНР" так званих "ботаніків", які будуть зобов'язані інтегрувати Донбас до складу України.

Таку думку висловив заступник міністра по справами тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Зокрема, він підкреслив, що за останні місяці проросійські сили всередині України значно активізували свою роботу, що свідчить про можливу реінтеграцію окупованого Донбасу до складу України.

"Це путінський сценарій, який Росія наполегливо пропонувала ще з 2014 року. Ті, хто ратує за це: команда Медведчука в різних іпостасях, так звана команда "Опозиційного блоку", різні фейковий громадські організації - це прокремлівські сили. Вони зараз намагаються виключно політичними кроками примусити Україну до такого сценарію. Зараз в цьому ж ключі будуть діяти і проросійські лобістські сили, які представлені в Європі", - вважає Тука.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також він розповів, що українська влада повинна не забувати негативний досвід Молдови, коли місцева влада розпочала прямі перемовини з фейковою республікою, а не зі справжніми російськими кураторами.

Адже саме завдяки неправильним діям Молдови Росія була офіційно виключена зі сторін конфлікту, проте від управління псевдореспублікою не відмовилась.

"Небезпека цього сценарію в тому, що у нас є негативний досвід Молдови і Придністров'я, коли Кишинів піддався на вмовляння Росії та почав прямі переговори з Тирасполем. На наступний день Росія зробила крок в сторону, змінилася загальна структура і РФ є учасником конфлікту перетворилася в спостерігача, міжнародний посередник, врешті-решт - миротворця. В такому стані ніяких санкцій до Росії за те, що вона розв'язала війну в Молдові, не було. З іншого боку всі розуміють, що влада Тирасполя жодного кроку без узгодження з Кремлем не робить", - сказав Тука.

Крім того він також відзначив, що "застарілі" керівники "ЛДНР" більше не потрібні Кремлю, адже на їх руках забагато крові українських військових, що значно перешкоджає інтеграції.

Тука передбачає, що вже найближчим часом їх посади можуть посісти люди з культурної чи бізнесової сфери, які не заплямовані у конфлікті.

"Такі персонажі як Плотницкий, Захарченко - вони для такої мети, м'яко кажучи, мало підходять і їх потрібно замінювати на тих людей, яких в народі називають" ботаніки ". Це можуть бути представники інтелігенції, бізнесу, люди далекі від війни, в костюмах і краватках. Їх можна подати як сторона для переговорів. Тому і була спочатку здійснена одна рокіровка, а потім друга", - упевнений заступник міністра.

Нагадаємо, "кухар Путіна" організував вбивство одного з ватажків "ЛДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", українські воїни гідно відбили підлі атаки окупантів, бойовики рахують втрати.

Також "Знай.ua" писав, що після зачисток Донецька свита Захарченка опинилася на підвалі "ДНР".

Зброя "ЛДНР": що виробляють бойовики на захоплених заводах? | "Донбас.Реалії"